Quantcast

Οι μόνοι 10 τρόποι να τελειώσει αξιοπρεπώς το Game of Thrones, εδώ που φτάσαμε

Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά μπορεί ακόμα να γυρίσει το παιχνίδι

Από κάποιες πλευρές, αγαπητοί αναγνώστες κι αγαπητές αναγνώστριες, μοιάζει απίστευτο που έχουμε φτάσει στο τέλος του Game of Thrones. Όχι ότι εν γένει θα λείψει απ’ τη ζωή μας τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, δεδομένου ότι λογικά θα βλέπουν spinoffs και τα τρισέγγονά μας μέχρι να καταστραφεί ολοσχερώς από υπερθέρμανση ο πλανήτης, αλλά όσο να πεις ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του: ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 2011 κι έγινε πιθανώς η τελευταία σειρά που βλέπει όλος ο πλανήτης μαζί. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι πως την αγωνία για το φινάλε έχει αντικαταστήσει σ’ έναν βαθμό (μικρότερο ή μεγαλύτερο εξαρτάται από τον θεατή) η εξουθένωση από την συνεχή αμπαλίαση στην οποία έχει επιδοθεί μέχρι στιγμής η 8η σεζόν. Εμείς κάναμε το χρέος μας προσπαθώντας να τη βελτιώσουμε, αλλά τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο του HBO και τους έχει μείνει μόνο ένα (1) επεισόδιο για να εξιλεωθούν.

Φυσικά, οι φανατικοί φίλοι της σειράς δεν έχουν υπάρξει καθόλου διακριτικοί  όσον αφορά τα συναισθήματά τους γι’ αυτήν. Ήδη τις τελευταίες βδομάδες έχουμε παρακολουθήσει ψύχραιμες αντιδράσεις, όπως η έναρξη online petition για να ξαναγυριστεί απ’ την αρχή ο 8ος κύκλος ή το ώριμο και μετρημένο διαολόστελμα των σεναριογράφων του Game of Thrones, των αγαπημένων τους προσώπων και του Starbucks. Πάντα, όμως, το κοινό της σειράς είχε κι έναν φανατικό πυρήνα που έφτιαχνε θεωρίες επί θεωριών, υπεραναλύοντας σε παθολογικό βαθμό μέχρι και τις αλλαγές στην τριχοφυΐα προσώπου των χαμηλότερων κλιμακίων του στρατού των Dothraki.

Κάποιοι ίσως πουν πως τα επικρατέστερα fan theories βγάζουν περισσότερο περισσότερο νόημα από το γράψιμο της τελευταίας σεζόν. Ίσως ναι, δεδομένου πως η πλειοψηφία των θεωριών που θέλουν να είναι πειστικές καταπιάνονται με ρεαλιστικές πιθανές εξελίξεις εδώ και κάμποσο καιρό όσον αφορά την κατάληξη του Game of Thrones. Για παράδειγμα, θα σκοτώσει την Daenerys η Arya ή ο Jon; Υπάρχει πια Iron Throne ή έγινε παρανάλωμα; Θα κάνει επιτέλους warging σε δράκο ο Bran; Θα αποδειχτεί πως ο Tyrion είναι Targaryen;

Επειδή, λοιπόν, οι θεωρίες που αφορούν αυτά τα ερωτήματα του φινάλε είναι αρκετά λογικοφανείς πλην τραγελαφικά βαρετές, εμείς είπαμε να τραβήξουμε έναν άλλο, πιο γενναίο και μοναχικό δρόμο. Ναι, καλά καταλάβατε, φτιάξαμε την απόλυτη λίστα με τους 10 μόνους τρόπους ώστε να τελειώσει αξιοπρεπώς το Game of Thrones, συνδυάζοντας κάποιες από τις πιο σαρναδάπαλες θεωρίες που κυκλοφορούσαν εκεί έξω με μερικές από τις πιο αρρωστημένες μεγαλοφυείς δικές μας ιδέες. Προσδεθείτε και απολαύστε υπεύθυνα.

Ο Jaime Lannister ήταν ο πραγματικός Azor Ahai, λόγω ενός μεταφραστικού λάθους

Απ’ τις αγαπημένες μας θεωρίες, αν και μάλλον καθίσταται απαρχαιωμένη πλέον έπειτα από τις τελευταίες, εχμ, εξελίξεις. Παρόλα αυτά, περιέχει μερικά από τα αγαπημένα μας πράματα: Jaime Lannister, γλωσσολογία, γκάφες.

Σύμφωνα με την επική ημι-παρανοϊκή θεωρία αυτού του υπέροχου χρήστη του Reddit, ο Azor Ahai της προφητείας που θα έφερνε την άνοιξη στον κόσμο είναι ο Jamie, αλλά κανείς δεν το πήρε πρέφα γιατί έγινε μεταφραστικό λάθος. Για να γίνουμε πιο ακριβείς, υποστηρίζει πως στα βαλυριανά οι λέξεις για lord και light είναι aeksio και onos. Παράλληλα, όμως, οι λέξεις για gold και hand είναι aeksion και ondos. Και ποιος έχει χρυσό χέρι, ε; Ε;

Η ιστορία του Game of Thrones είναι το δικό μας μετα-αποκαλυπτικό μέλλον έπειτα από πυρηνικό ολοκαύτωμα

Άλλη μια υπέροχη θεωρία που θα μας έκανε ευτυχισμένους αν επιβεβαιωνόταν – και κυρίως έναν από μας που την υποστήριξε και δημόσια με πάθος. Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, λοιπόν, ο κόσμος του Game of Thrones δεν ήταν μια φανταστική εκδοχή του ευρωπαϊκού μεσαίωνα, αλλά το μετα-αποκαλυπτικό μέλλον ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου πολιτισμού που καταστράφηκε από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Έτσι, το Long Night της σειράς, ο χειμώνας που κράτησε πάααρα πολύ, δεν ήταν παρά ο πυρηνικός χειμώνας της μαζικής καταστροφής. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο George R.R. Martin έχει γράψει κάμποσες sci-fi ιστορίες με παρόμοιο setting. Ελπίζουμε ακόμα.

Ο Varys ήταν γοργόνος

Δεν περιγράφουμε άλλο, αλλά είμαστε πλήρως πεπεισμένοι ότι είναι αλήθεια. Ας επιβεβαιωθεί έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά για κάτι τέτοιο.

Ο γάταρος Ser Pounce ζει ακόμα κι είναι ο αληθινός Prince That Was Promised

Χρόνια τώρα μας έχουν ζαλίσει τα μέζεα με Azor Ahai και Prince That Was Promised και τέτοια πράγματα που δεν έχουμε καταλάβει καν αν αναφέρονται στο ίδιο πρόσωπο. Εκτός αν δεν είναι καν πρόσωπο, φίλες και φίλοι. Εκτός αν δεν είναι καν πρόσωπο…

Ναι, βασικά, θέλουμε να είναι ο Ser Pounce, η ζωντανή τριχόμπαλα του ένδοξου King Tommen. Είναι το γατάκι το οποίο υποσχέθηκε κάποτε η Cersei στον γιο της, άρα έχουμε και prince και promise. Επίσης, μιας και σύμφωνα με την προφητεία ο δράκος έχει τρία κεφάλια, να σας θυμίσουμε ότι ο Ser Pounce έχει δύο αδέρφια: τον Boots και την Lady Whiskers. Είμαστε σίγουροι πλέον ότι η δήλωση των D&D λίγο πριν την έναρξη του 8ου κύκλου πως ο Ser Pounce πέθανε off-screen είναι η καλύτερη στάχτη στα μάτια για να μας απομακρύνουν απ’ την αλήθεια.

O Syrio Forel είναι ο Jaqen H’ghar, δώστε μας τουλάχιστον αυτό

Είναι μια από τις πιο παλιές κι αγαπημένες fan theories του Game of Thrones. Έλα, δώστε κάτι, μην είστε καρμίρηδες.

Ο Jon Snow γίνεται ο νέος Night King, γιατί όλα πάνε ΤΟΣΟ σκατά

Κατά μία έννοια, αυτή η θεωρία βγάζει φουλ νόημα για τα δεδομένα του υπερ-κυνικού κι αλύπητου πνεύματος με το οποίο έχουν μεταχειριστεί μέχρι τώρα η σειρά τους χαρακτήρες και την εξέλιξή τους. Και ναι, αν είναι να φάει πιστόλι όλη η φάση της Daenerys, γιατί να μην φάει αντίστοιχο πιστόλι κι η φάση του Jon Snow; Μήπως έχει τίποτα νόημα πια έτσι κι αλλιώς;

Για όλα όσα έγιναν φταίει ο Bran o τρόμπας, κανένας άλλος

Κανονικά, θα έπρεπε αυτή η θεωρία να σας έχει κερδίσει ήδη από τον τίτλο, αλλά ΟΚ ας την εξηγήσουμε λίγο παραπάνω. Ήδη από την 6η σεζόν έχουμε δει ότι το ενοχλητικό κωλόπαιδο ο νεαρός Stark επηρεάζει το παρελθόν με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Όταν εμφανίζεται σε οράματα, οι άλλοι μπορούν να τον ακούσουν αμυδρά αλλά όχι να τον κατανοήσουν πλήρως. Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, ο King Aerys γίνεται Loco King Aerys επειδή το μαλακιστήρι δε σταματάει να του πιπιλάει το μυαλό με μαλακίες προσπαθώντας να διορθώσει προηγούμενες μαλακίες του. Και κάπως έτσι μπαίνει σε κίνηση όλος ο τροχός αίματος, φωτιάς και πάγου που βλέπουμε εδώ και μια δεκαετία σχεδόν.

Όλη η σειρά ήταν μια μέρα του Sam στη βιβλιοθήκη του Citadel

Φοβερή θεωρία, από τις αγαπημένες μας. Δώστε βάση. Προφανώς σας είναι οικείο αυτό το μαραφέτι από τους τίτλους αρχής της σειράς:

Στο φινάλε της 6ης σεζόν που ο Sam σκάει μύτη στο Citadel, βλέπουμε ένα αντίστοιχο καβλιτσέκι:

Αυτό το ματζαφλάρι, λοιπόν, είναι ένας τύπους αστρολάβου και πρόκειται για ένα αστρονομικό όργανο που παλαιόθεν χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να παίρνουν τα χαμπάρια τους με τους πλανήτες, τα άστρα, τις εποχές κλπ. Παράλληλα, στο Citadel ο Sam συναντάει έναν άλλο Maester που κρατάει στα μάτια του κάτι φακούς:

Κι αν θυμάστε, οι τίτλοι αρχής επίσης περιλαμβάνουν εναλλαγή φακών, σαν κάποιος να αλλάζει slides σε View-Master:

Όλα αυτά μας οδηγούν με πλήρη βεβαιότητα στο συμπέρασμα πως στο τέλος θα δούμε απλά τον Sam να τα έχει διαβάσει όλα αυτά στη βιβλιοθήκη, δεδομένου πως κι ο ίδιος ο GRRM έχει δηλώσει πως αν ήταν κάποιος χαρακτήρας του ASOIAF τότε ήταν ο Samwell Tarly.

Όλη η σειρά ήταν ένα επεισόδιο Rick and Morty

Και στο τέλος του τελευταίου επεισοδίου απλά θα ανοίξει ένα portal και θα μπουκάρει το αγαπημένο μας ντουέτο παππού-εγγονού ώστε να μπαχαλέψει τον κόσμο του Game of Thrones σε βαθμό που η μέχρι τώρα πορεία της σειράς να μας φαίνεται σαν πέταγμα χαρταετού.

Όλη η σειρά ήταν ένα όνειρο του Φοίβου από το Ρετιρέ

Είναι μια ύποπτα ήσυχη μέρα στην εταιρεία COSMOS Ε.Π.Ε. – Διαφημίσεις-Τηλεοπτικές Εκπομπές-Δημόσιες Σχέσεις. Κατά πάσα πιθανότητα, είναι Παρασκευή κι οι ιθαγενείς του μεγάρου όπου στεγάζεται η εταιρεία ετοιμάζονται για εκείνο το αργό, βασανιστικό, υπνωτικό απόγευμα όπου μετράς τα δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκουμπιστείς από εκεί μέσα. Έξω ο καιρός είναι αδικαιολόγητα μουντός για ένα τέτοιο απομεσήμερο του Μαΐου.

Το πλάνο μας μεταφέρει στο πλευρό του Φοίβου, του πτωχού καφετζή του γραφείου που βρίσκει τον εαυτό του να γλαρώνει και να παραδίνεται στον Απόλυτο Άρχοντα του Ύπνου, τον σαγηνευτικό Μορφέα, προκειμένου να μεταφερθεί μαγικά στον πολύπλοκο κόσμο του Westeros όπου βασιλιάδες, ιππότες, δράκοι, μπάσταρδοι και νάνοι μπλέκονται σε μια χαοτική ιστορία αίματος, φωτιάς και πάγου.

Τον γαλήνιο ύπνο του αγαθού γίγαντα, δυστυχώς, διαταράσσει η γκαρίδα της Κατερίνας Σοφιανού που ανταγωνίζεται την στριγκλιά της Χαρούλας Πεπονάκη για τον τίτλο του Ήχου Που Θα Φέρει Το Τέλος Του Σύμπαντος. Θέλετε να μάθετε πώς τελειώνει το Game of Thrones, νοσηρά περίεργοι αναγνώστες κι αναγνώστριες; Απλά πατήστε αυτό εδώ το κουμπί.

Best of internet