Quantcast

Ολόκληρες οι φετινές διακοπές σου, αλλά μέσα από το Life of Brian των Monty Python

Η τέχνη μιμείται τη ζωή ή η ζωή μιμείται την τέχνη;

Ωραίο πράγμα το καλοκαίρι, αγαπητοί αναγνώστες κι αγαπητές αναγνώστριες, σύμφωνα με κάτι φίλους μας τουλάχιστον. Η πόλεις βράζουν, τα κύματα παφλάζουν, τα social media αδειάζουν, οι αμμουδιές κοχλάζουν, τα παιδάκια στην παραλία ουρλιάζουν – και άλλα τέτοια πανέμορφα πράγματα.

Σήμερα, όμως, το ημερολόγιο δείχνει 17 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή. Κι αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι κάπως τα καταφέρατε κι αντέξατε και τον φετινό Δεκαπενταύγουστο – είτε στην Αθήνα είτε μακριά της. Δεύτερον, ότι, αν δεν είστε αιώνιος παραλιάρχης σε κάποια βραχονησίδα των Κυκλάδων όπου το ψηλότερο φυτό είναι η τσουκνίδα, σιγά-σιγά από Δευτέρα μαζεύεστε πίσω για δουλειά, προετοιμασία για εξεταστική κι όλα αυτά τα πράγματα που επινόησε ο Σατανάς για να βασανίσει τους ανθρώπους.

Και τώρα, λοιπόν, προετοιμάζεστε να συναντήσετε ξανά τους (ιντερνετικούς ή πραγματικούς) φίλους σας και να ανταλλάξετε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και κρίσιμες πληροφορίες για το πού πήγατε, τι καβάτζες είχε, ποιους πετύχατε, πώς (δεν) γκομενίσατε, πότε σκάσαν οι μπάτσοι να γράψουν σκηνές, πού πετύχατε το καλύτερο πανυγήρι του Αιγαίου φίλε και σε ποιο ταβερνάκι φάγατε ντομάτα που μύριζε ντομάτα.

Θα σας προλάβουμε, όμως, και θα σας πούμε με σιγουριά πως ό,τι κι αν κάνατε το καλοκαίρι υπάρχει ήδη μέσα στο καλοκαιρινό και κατανυκτικό magnum opus των Monty Python: το Life of Brian. Και, μιας και σήμερα η ταινία κλείνει τα 39 χρόνια ακριβώς, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τις φετινές σας διακοπές μέσα από το αθάνατο έργο των Monty Python.

Best of internet