Quantcast

Μουσική και Εξεταστική

Μερικές συμβουλές για να επιβιώσετε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο

saber rider

25 Φεβρουαρίου 2014

Έχω βαρεθεί να βλέπω απόλυτες λίστες με μουσική για διάβασμα. Εφόσον ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, διαφορετικά θα επιλέξει και το τι θα ακούσει όταν έρθει η μαύρη εκείνη ώρα. Κανείς δε διαβάζει με τον ίδιο τρόπο, άρα λοιπόν και η επίδραση της κάθε μουσικής επιλογής αλλάζει από άτομο σε άτομο. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν.


Κλαμπίδια

Ναι, σε όλους μας αρέσει να χτυπιόμαστε με τα ακουστικά, αλλά όσο πιο βαρύ είναι το μπιτάκι, τόσο πιο πολύ θα κάνεις περίεργους καθιστικούς χορούς της φωτιάς, κινδυνεύοντας να φανείς και παρανοϊκός στους γύρω σου.


Οτιδήποτε περιέχει άπειρες πληροφορίες

Διαβάζεις γραμμική άλγεβρα; Τότε το να ακούσεις εκείνο το φοβερό σολάκι του Χλαμούδιου από το τελευταίο CD των Hell Is An Understatement σε mash up με Mars Volta είναι κακή ιδέα γιατί έχει καεί ήδη το ρημάδι, το air guitar θα το αποτελειώσει. Το ίδιο ισχύει και για Free Jazz,  Progressive Everything, Βουλγαρικούς πολυρυθμούς και πάει λέγοντας.

Εσύ στη βιβλιοθήκη

 

Μπαλαντοκαντάδες/ κομμάτια de ja vu.

Πόνος και δράμα. Πώς να συγκεντρωθείς άμα σκέφτεσαι τον Κλέαρχο, το περσινό καλοκαίρι στην Αμοργό, μπλαμπλαμπλά… Αντί να γράψεις την εργασία, αρχίζεις με “Αγαπημένο μου ημερολόγιο, δύο χρόνια πέρασαν…”

ΑΧ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ


Ηip Hop

Κατά γενική ομολογία, ένα κομμάτι με στίχο αποσπά την προσοχή πολύ περισσότερο απ’ότι η instrumental μουσική.  Αυτό συμβαίνει διότι η ανθρώπινη φωνή αυτομάτως μεταφράζεται από τον εγκέφαλο ως  γνώριμο σήμα επικοινωνίας, άρα και σε σκαλώνει. Επομένως, η Hip Hop είναι ό,τι χειρότερο για διάβασμα, εκτός αν έχεις μάθει να μπλοκάρεις το στίχο και η επίγνωση σου σχετικά με το τι ακούς περιορίζεται στο ότι κάποιος μιλάει πάνω από καλές λούπες. Το οποίο είναι τέλειο άμα το καταφέρεις.

Μια πρόταση άμα το θέλεις οπωσδήποτε:

Nujabes FTW


Ραδιόφωνο

Για τον ίδιο λόγο, αν είναι να ακούς κάποιον να μιλάει κάθε δύο τραγούδια και στα καπάκια μια διαφήμιση του τζάμπο, καλύτερα να προσλάβεις κάποιον να κάνει αυτό:

Best of internet