Quantcast

College Dropout: Το ντεμπούτο άλμπουμ του Kanye West κλείνει 10 χρόνια

Δέκα χρόνια πριν το Yeezus υπήρχε το Jesus Walks

danaouki-hime

11 Φεβρουαρίου 2014

021014-dropout-1200

Πριν τη στολή Luis Vuitton, τις υπερβολικά ματαιόδοξες δηλώσεις, τον έρωτα με την Kim Kardashian και πριν το Yeezus, ήταν ένας νεαρός παραγωγός από το Σικάγο που έγινε MC, ονόματι Kanye West, ο οποίος δημιούργησε ένα τρομερό ντεμπούτο άλμπουμ και είχε για μασκότ έναν αρκούδο. Το College Dropout έκλεισε στις 10 Φεβρουαρίου τα δέκα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του.

Το άλμπουμ αποτελούσε το σύνολο της δουλειάς του West από το 1999 ως το 2003 και το επιμελήθηκε εξ’ολοκλήρου ο ίδιος, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα και δημιουργώντας τον ήχο που συνεχίζει να τον χαρακτηρίζει, με τους πληθωρικούς στίχους, τα έντονα φωνητικά και τα soul samples. Ταυτόχρονα διαφοροποιήθηκε πλήρως από την gangster rap που δέσποζε στον χώρο εκείνη την περίοδο, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Get Rich Or Die Tryin’ του 50 Cent. Το College Dropout αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα σπουδαιότερα ντεμπούτα άλμπουμ, κέρδισε 2 Grammy, του καλύτερου ραπ άλμπουμ και του καλύτερου ραπ τραγουδιού για το Jesus Walks, ενώ παραμένει το πιο εμπορικό άλμπουμ του Kanye, με 441.000 πωλήσεις.

Για να γιορτάσει την επέτειο αυτή ο Kanye West έκανε ένα συγκινητικό tweet, όπου αναφερόταν στην πορεία του αυτά τα δέκα χρόνια, ευχαριστούσε τους φαν του και υποσχόταν πως θα συνεχίζει να δημιουργεί με την ίδια δυναμικότητα και ενέργεια.

Πολλά έχουν αλλάξει στο στυλ του Kanye, ο ήχος του έγινε λίγο πιο μίνιμαλ, από “απλό παιδί από το Σικάγο” είναι πλέον fashion icon και κυριαρχεί στα media με τις περιπέτειες του και η στολή του αρκούδου έγινε μάσκα με διαμάντια, αλλά ακούγοντας πάλι τα Jesus Walks, Slow Jamz, Through the Wire και Last Call δεν γίνεται να μην ενθουσιαστούμε όπως την πρώτη φορά που τα ακούσαμε το 2004 και να μην παραδεχτούμε για άλλη μια φορά το ταλέντο του. Απολαύστε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ.

http://youtu.be/UGdRs6sfNQ4

Best of internet