Quantcast

Το ντοκιμαντέρ Every Single Day λέει μόνο αλήθειες για το ελληνικό hip hop

Και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερα στο ίντερνετ για κάθε ενδιαφερόμενο

THE NERDSTREAM

11 Ιουλίου 2019

Λοιπόν, ναι, κι εμείς γουστάρουμε να καυλαντίζουμε με λίγο Ypo, λίγο Sin Boy, λίγο Light και λίγο FY, αλλά το ξέρετε και το ξέρουμε: δεν είναι αυτή η πραγματική ζωή, δεν είναι αυτό το πραγματικό hip hop. Κι αυτό δεν το λέμε σαν τίποτα τοποτηρητές της αλητείας – απλά σημειώνουμε ένα αντικειμενικό γεγονός. Αυτά έχουν χαβαλέ, αλλά είναι ψέματα, με την στενή κυριολεκτική έννοια.

Αντίθετα, όπως πιθανότατα κάποιοι από εσάς γνωρίζετε ήδη, πέρα από την σουαγκίλα και το φλεξάρισμα υπάρχει μεγάλη hip hop παράδοση σ’ αυτήν την χώρα, άνθρωποι που κάνουν μουσική σε γειτονιές, σε πάρκα, σε στούντιο, σε μικρά και μεγάλα μαγαζιά, σε ελεύθερους χώρους και φεστιβάλ των ελληνικών πόλεων εδώ και τρεις δεκαετίες σχεδόν.

Αυτήν ακριβώς πλευρά του ελληνικού hip hop, που γεννήθηκε στα 90s κι ενηλικιώθηκε μέσα στην κρίση, προσπαθεί να αφηγηθεί το ντοκιμαντέρ Every Single Day του Σπύρου Γερούση μέσα από τις σε-πρώτο-πρόσωπο ιστορίες των MCs Εισβολέα, Dash και ΛΕΞ που προβλήθηκε για πρώτη φορά σε μια σειρά από φεστιβάλ το 2017 και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερα ολόκληρο στο YouTube:

Κι αφού δείτε την ταινία διάρκειας 56 λεπτών, μην παραλείψετε έπειτα να ρίξετε μια έξτρα αυτιά και στο original score που συνέθεσε ο Spells για το Every Single Day:

Best of internet