Quantcast

Black Sabbath: Το τελευταίο τους live έδωσαν στην πόλη τους οι πατριάρχες του heavy metal (VIDEO)

“No more war pigs of the power”

Τσαγκ

6 Φεβρουαρίου 2017

 

960

Με μια δίωρη συναυλία στην γενέτειρα της μπάντας, το βιομηχανικό Birmingham, οι πατέρες του Heavy Metal έδωσαν το τέλος σε ένα μουσικό ταξίδι 50 ετών.

Ο Tony Iommi και η παρέα του έπαιξαν 15 υπερκλασσικά κομμάτια τους και έκλεισαν μια συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά με τον Ozzy να ερμηνεύει για εκατομμυριοστή. μα τελευταία φορά το πιο πολυτραγουδισμένο κομμάτι τους το Paranoid.

rs-208266-GettyImages-481801891

Η μπάντα ξεκίνησε για να παίξει blues rοck το 1968 από τον Ozzy Osbourne, τον κιθαρίστα Tony Iommy, τον μπασίστα Geezer Butler και τον drummer Bill Ward (που αποχώρησε από την μπάντα το 2012), ενώ από την σύνθεση της μπάντας πέρασε και ο τεράστιος Ronnie James Dio, όταν ο Ozzy την έκανε για να συνεχίσει solo καριέρα. Οι Sabbath απέτυχαν ως προς το blues rock κομμάτι, κατέληξαν  όμως να γεννήσουν ένα μουσικό είδος, όχι μόνο μουσικά με τα βαριά τους ριφ και τα ουρλιαχτά του Ozzy, αλλά και αισθητικά με το σκοτεινό τους image και τους στίχους που ειχαείχαν έμπνευση από cult βρετανικά θρίλερ, τα οποία ενέπνευσαν άλλωστε και το όνομα τους.

Όπως δήλωσε στο BBC μετά το show  ο 68χρονος Οzzy:

Θυμάμαι να παίζω σε μια παμπ στο Birmingham και να σκέφτομαι “Θα περάσω με την μπάντα κάνα 2 ωραία χρονια, θα πιούμε μερικές μπύρες και θα τζαμάρουμε”.

Άλλα ήταν το ξεκίνημα της πιο απίθανης περιπέτειας που θα μπορούσε κάνεις να σκεφτεί. Είχα την καλύτερη ζωή που θα μπορούσα να έχω λόγω της μπάντας.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό θα είναι όντως το τελευταίο live, απάντησε:

Ναι αυτό ήταν, τελειώσαμε.

 

 

 

 

 

 

Best of internet