Quantcast

O Matt Kelly των Dropkick Murphys απάντησε περίπου όλες τις απορίες μας

Οι Βοστωνέζοι irish punk rockers ξανάρχονται στην Ελλάδα για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αποφασίσαμε να τα πούμε λίγο μαζί τους προκαταβολικά

Κώστας Αρβανίτης

22 Απριλίου 2019

Είμαστε σίγουροι πως όσοι παραβρέθηκαν στα προηγούμενα live των Dropkick Murphys στην Ελλάδα απλά περιμένουν με αγωνία το επόμενο, ενώ το ίδιο ακριβώς πράγμα ισχύει δύο φορές περισσότερο για όσους έχασαν την μεγάλη ευκαιρία. Ευτυχώς για όλους μας, οι Βοστωνέζοι ξανάρχονται το ερχόμενο καλοκαίρι από την High Priority Promotions: Στην Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 και στην Αθήνα την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στο Gazi Music Hall (αυτά είναι τα events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) με σκοπό να κάνουν τον κόσμο να παραμιλάει για μία ακόμη φορά.

Με τις βδομάδες όλο να λιγοστεύουν, αποφασίσαμε να μάθουμε τα νέα των Dropkick Murphys από μακριά, οι οποίοι τις μέρες της κουβέντας μας (τέλη Φεβρουαρίου) ήταν στην εξωτική Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Ο ντράμερ και πάνω από δυο δεκαετίες τώρα μέλος της μπάντας, Matt Kelly, απάντησε όλες τις ερωτήσεις μας και μας υποσχέθηκε ότι (περίπου) ό,τι κι αν ζητήσουμε, μπορεί και να συμβεί:

– Που σας βρίσκουμε αυτή τη στιγμή και ποιο είναι το άμεσο πρόγραμμά σας;

Σήμερα βρισκόμαστε στο Ώστιν του Τέξας, στις ΗΠΑ. Ένα ωραίο ρεπό μετά από μερικές σπουδαίες εμφανίσεις. Παίξαμε στην Τούλσα της Οκλαχόμα χτες βράδυ σε ένα πολύ φημισμένο μαγαζί, το Cain’s Ballroom, στο οποίο (μεταξύ άλλων) έπαιξαν οι Sex Pistols στα μέσα των 70s.

Αύριο θα παίξουμε εδώ στο Stubb’s, έναν γαμάτο υπαίθριο συναυλιακό χώρο που συνδέεται με ένα διάσημο εστιατόριο BBQ. Μετά είναι κι άλλες συναυλίες στον Νότο των ΗΠΑ και επιστροφή στην Ανατολική Ακτή που θα καταλήξει σε πέντε συναυλίες στη Βοστώνη μέχρι την St. Patrick’s Day.

– Ας ξεμπερδέψουμε γρήγορα με αυτό, πως αισθάνεστε που θα παίξετε στην Ελλάδα;

Μας κούφανε η ενθουσιώδης υποδοχή των Ελλήνων οπαδών των Dropkick Murpys. Ήταν σαν να ήμασταν σε ένα έξαλλο ποδοσφαιρικό αγώνα. Πάνκηδες, σκινάδες, οπαδοί, χούλιγκανς, αναμμένες φωτοβολίδες και ο κόσμος να τραγουδάει ΔΥΝΑΤΑ!!!! Οι πρώτες φορές που παίξαμε στη χώρα σας ήταν ανατριχιαστικές γιατί το κοινό ήταν απολύτως απίστευτο….Αφού παίξαμε σε ένα φεστιβάλ την πρώτη μας φορά στην Ελλάδα, είπαμε ομόφωνα ότι «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!» και την επόμενη χρονιά, μπορέσαμε να παίξουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σκέτη μαγεία!

– Θα ακούσουμε ποτέ ζωντανά το «The Gauntlet»;

Λοιπόν, το παίξαμε χτες βράδυ στην Τούλσα, οπότε φυσικά και υπάρχει μια καλή πιθανότητα να το ακούσετε. Αλλάζουμε το setlist μας κάθε φορά που παίζουμε κάπου, οπότε αφού δεν παίξαμε το «The Gauntlet» την τελευταία φορά, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να το κάνουμε την επόμενη.

– Υπάρχει κάποιο μπαρ που προτιμάτε στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη (ή οπουδήποτε αλλού); Παίζει καθόλου να σας πετύχουμε κάπου πριν ή μετά το live;

Ήμασταν πολύ απασχολημένοι να κάνουμε τουριστικά πράγματα όπως να πάμε στην Ακρόπολη, ή στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, το μαγαζί δεν ήταν ακριβώς στην πόλη οπότε αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μπαρ. Έχουμε πάει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μόνο μία φορά, οπότε δεν ξέρουμε και που να πάμε. Σχετικά με το να μας πετύχετε, πάντα αράζουμε τριγύρω. Δεν έχουμε σωματοφύλακες ή άλλες τέτοιες βλακείες, οπότε αν μας δείτε, να μας πείτε γεια.

– Σας αρέσει κάποια Ελληνική μπάντα; Σιχαίνεστε καμία;

Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ξέρω καμία.

– Αφού είστε από τη Βοστώνη και την αγαπάτε, είστε και οπαδοί των Boston Celtics; Αν ναι, ποιος είναι ο αγαπημένος ας παίχτης; (Επίσης πιστεύετε ότι ο Γιάννης [Αντετοκούνμπο] θα κόλλαγε με τους Celtics;)

Δεν βλέπω μπάσκετ. Αγαπώ το χόκεϊ επί πάγου, οπότε προφανώς οι Boston Bruins είναι η ομάδα μου. Ακολουθώ πιο χαλαρά και τους Red Sox, την ομάδα μας στο μπέιζμπολ.

– Οι περισσότεροι οπαδοί των Dropkick στην Αθήνα προτιμούν το δίσκο «Rose Tattoo» όμως οι πιο κλασσικοί πανκ ρόκερς προτιμούν τα παλιά άλμπουμ. Έχουμε καμιά πιθανότητα να σας ακούσουμε να παίζετε κάτι από αυτά;

Λοιπόν αυτή τη χρονιά είναι η 20η επέτειος του «The Gang’s All Here» και έχουμε παίξει αρκετά τραγούδια από αυτό σε αυτή την περιοδεία, οπότε και πάλι υπάρχει καλή πιθανότητα ότι θα ακούσετε λίγο παλιότερο υλικό. Όπως εξήγησα πριν, παίζουμε διαφορετικό setlist κάθε βράδυ και παίζουμε και υλικό από κάθε άλμπουμ πάνω κάτω.

– Μπορείτε να μας προτείνετε κάποιες ανερχόμενες irish punk μπάντες για να ακούσουμε;

Το ξέρω ότι είναι αρκετά γνωστοί, όμως η πολύ σπουδαία μπάντα BLOOD OR WHISKEY είναι η αγαπημένη μου στο irish punk στυλ, και είναι όντως από την Ιρλανδία. Έχουν έναν μοναδικό δικό τους ήχο και είναι τόσο παθιασμένοι όταν παίζουν, που πάντα κερδίζουν τον κόσμο.

– Πως βλέπετε την αντιπολεμική κινητοποίηση των αρχών της δεκαετίας του 2000, τις συλλογές «Rock Against Bush» και άλλα τέτοια πράγματα; Πιστεύετε ότι οι punk rock μπάντες και οι rock μπάντες γενικά έχουν γίνει περισσότερο ή λιγότερο πολιτικές από τότε;

Εγώ προσωπικά ροκάρω ενάντια [σ.σ.: rock against] σε ΟΛΟΥΣ σχεδόν τους πολιτικούς σε εθνικό επίπεδο και δεν είμαι ούτε Δημοκρατικός ούτε Ρεπουμπλικάνος. Είναι όλοι αποβράσματα όσο μπορώ να δω και ο κόσμος εδώ αντιμετωπίζει την πολιτική σαν να είναι άθλημα και να διαλέγεις την ομάδα σου, αντί να ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.

Σχεδόν από την αρχή έχουν υπάρξει πολιτικά σκεπτόμενες punk μπάντες. Νομίζω πως πάντα θα υπάρχουν, ευτυχώς ή δυστυχώς.

– Παρακαλούμε να μας περιγράψετε τι κάνει μια συναυλία γαμάτη για σας σε 5 λέξεις

Εσείς, εμείς, αυτά, όλα μαζί.

 

Best of internet