Quantcast

Retrogaming: Σώσε τον κόσμο από τους εξωγήινους μεταλλαγμένους κομμουνιστές

Flashback σε ένα από τα πιο σπαρταριστά ψυχροπολεμικά arcade games για τον Atari 2600

Σπύρος Μαυρογιάννης

26 Νοεμβρίου 2013

Έτος 1983: Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τον φιλήσυχο γαλαξία. Ένα φάντασμα που στο άκουσμα της ύπαρξης του και μόνο το αίμα παγώνει, τα ροζιασμένα χέρια των πτωχών σφίγγονται στα πουγκιά τους ενώ οι έχοντες, τραπεζίτες, κεφαλαιοκράτες και αστικά γουρούνια γεμίζουν κάθιδροι σορό μαύρες σακούλες με όσα έχουν και κατέχουν και τα θάβουν στην έρημο. Το φάντασμα της εξωγήινης, μεταλλαγμένης κομμουνιστικής απειλής.

Την ξεκάθαρη αυτή έκφανση του απόλυτου τρόμου αντιπροσωπεύουν οι κάτοικοι του πλανήτη Rooskee. Που όχι απλώς είναι εξωγήινοι, μεταλλαγμένοι και κομμουνιστές αλλά θέλουν για τους λόγους τους να μεταδώσουν τα τρία αυτά κακά της μοίρας τους σε όλο τον υπόλοιπο γαλαξία, επιτιθέμενοι για αρχή σε ό,τι βλέπουν μπλε. Πολύ γρήγορα: στη Γη. Της απρόκλητης αυτής επίθεσης ηγείται η Mother Creature, μια απροσδιόριστου φύλου εξωγήινη (κομμουνιστική) οντότητα που έχει καβαλήσει το καλάμι λόγω κατανάλωσης ραδιενεργής βότκας.

Αυτό πάνω κάτω είναι το κονσεπτ του -αληθινότατου- Communist Mutants from Space ενός Space Invaders παιχνιδιού κλώνου με στοιχεία Galaxian που κυκλοφορεί ακριβώς τριάντα χρόνια πριν, σε εκδόσεις αποκλειστικά για κασετούλα Atari 2600 από την Arcadia Corporation.

Το game σαρκαστικά ακολουθεί όλη την καταπληκτική ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα της εποχής που αποτελούνταν απαραίτητα από απειλές, εξωγήινους, σωτήρες της γης, μινιμαλιστικό gameplay και λειζερ ήχους από το θρυλικό σπηκεράκι του Atari. Ένα μικρό βίντεο δίνει πολύ ξεκάθαρη άποψη για το τι διαδραματίζεται – αν παρ’ όλα αυτά νιώθετε αξιόμαχος/η δοκιμάστε να το παίξετε με κάποιο rom που πολύ εύκολα θα βρείτε στο net.

Μην ξεχνάτε, τριάντα χρόνια μετά αλλά η απειλή παραμένει! – Βαρέστε στο ψαχνό.

Best of internet