Quantcast

Η Google φτιάχνει δική της gaming κονσόλα και δεν ξέρουμε πώς να νιώσουμε

Μαζί με νέα online υπηρεσία game streaming

THE NERDSTREAM

9 Φεβρουαρίου 2018

H Google ετοιμάζεται να μπει στο πεδίο του gaming κι αυτό είναι μια μεγάλη εξέλιξη. Μέχρι τώρα περιοριζόταν λίγο-πολύ στα παιχνίδια του GooglePlay, αλλά πλέον φαίνεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας ψήνεται να χωθεί περισσότερο στην φάση μέσα στο 2018, περνώντας από το casual gaming στα πιο βαθιά νερά.

Τουλάχιστον έτσι μας λέει το σχετικό ρεπορτάζ του The Information, σύμφωνα με το οποίο η Google έχει ήδη εδώ και δυο χρόνια στα σκαριά μια συνδρομητική online υπηρεσία game streaming με το όνομα Yeti. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα παιχνίδια θα στρημάρονται από cloud servers της Google σε home κονσόλα χωρίς κατέβασμα σε σκληρό δίσκο, όπως γίνεται πάνω-κάτω στο PlayStation Now της Sony και στο GeForce Now της Nvidia.

Παράλληλα, φαίνεται να ετοιμάζεται και μια παιχνιδοκονσόλα Made in Google στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης συσκευών της εταιρίας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το smartphone Pixel και το Chromecast.

Το ότι ο tech κολοσσός θα προσπαθήσει να πάρει ένα μεγάλο μέρος της πίτας από την gaming βιομηχανία, έχοντας μαζί και την πολύτιμη καβάτζα του YouTube, ενδέχεται να αλλάξει σοβαρά το τοπίο του gaming τραβώντας το μαζικά προς το streaming, όπως περίπου έκανε το Netflix με την τηλεόραση.

Best of internet