Quantcast

Στο νέο Wolfenstein κοπανάς ναζί στην Aμερική και αυτό περιέργως δεν αρέσει στους Αμερικανούς ναζί

Η ομάδα του διάσημου video game δεν πιστεύει ότι πρέπει να μορφώσουμε τους ναζί

Χρήστος Πρόεδρος

16 Οκτωβρίου 2017

Δέκα μέρες έχουν μείνει πριν την κυκλοφορία του Wolfenstein II: The New Colossus αλλά επειδή ζούμε σε εντελώς παράορους καιρούς, το gaming community φαίνεται να θίγεται επειδή το Wolfenstein μάχεται τους Ναζί.

Το Wolfenstein II: The New Colossus , το οποίο σεναριακά λαμβάνει χώρα σε ένα κόσμο στον οποίο οι Ναζί έχουν κερδίσει στον Β’ΠΠ και έχουν καταλάβει την Αμερική, κυκλοφόρησε το slogan “Make America Nazi-Free Again”, δηλαδή ένα λογοπαίγνιο βασισμένο πάνω στο “Make America Great Again” του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Wolfenstein και μαζί με αυτό και το κόνσεπτ της δυστοπίας όπου οι Ναζί κέρδισαν τον Πόλεμο και πρέπει να τους πολεμήσουμε για να απελευθερώσουμε τον πλανήτη, είναι ήδη 36 χρονών. Ωστόσο κάποιοι ευερέθιστοι υποστηρικτές των νεοναζί αντέδρασαν με το slogan λέγοντας ότι οι δημιουργοί του Wolfenstein είναι social justice warriors. Εν ολίγοις, το σλόγκαν δημιούργησε πολλές αντιδράσεις στο gaming community, από άτομα που θεώρησαν το παιχνίδι του οποίου ο στόχος είναι να σκοτώσεις και να εξαλείψεις τους Ναζί από την Αμερική, ότι γίνεται πολιτικό με το σχόλιο “Make America Nazi-Free Again”.

Η ομάδα του Wolfenstein απ’ την άλλη, αντί να προσπαθήσει να συζητήσει με τους δυασαρεστημένους gamers μορφώσει τους ναζί, απάντησε με ένα απλό και λιτό βιντεάκι, που λέει με εύστοχο τρόπο, αν είσαι ναζί, σταδγιάλα:

Το Wolfenstein ΙΙ: The New Colossus θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου για Windows PC, PS4 και Xbox One.

Best of internet