Quantcast

H καινούρια κονσόλα της Atari μάλλον δεν έχει αποφασίσει τι έρχεται να προσφέρει στον κόσμο του gaming

Πανέμορφη, αλλά αρκετά ακριβή με χαρακτηριστικά ενός mid-range PC

Χρήστος Πρόεδρος

27 Σεπτεμβρίου 2017

Με μια τιμή που πλησιάζει αυτή των PS4, Nintendo Switch και Xbox One S, η Atari επιστρέφει στο χώρο των hardware με το Ataribox, μια, ομολογουμένως, πανέμορφη κονσόλα η οποία σχεδιαστικά έχει ρετρό διαθέσεις, ενώ η τεχνολογία της θα θυμίζει περισσότερο PC παρά κονσόλα. Το όλο εγχείρημα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από την καμπάνια crowdfunding που θα ξεκινήσει εντός της χρονιάς και θα λειτουργεί και ως προπαραγγελία της κονσόλας. Η τιμή του θα κυμαίνεται από $249 έως $299, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε έκδοσης, ενώ θα μπορείτε να το παραγγείλετε και με επένδυση πραγματικού ξύλου.

Η Atari έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι το Ataribox θα φέρει έναν custom επεξεργαστή AMD και μια κάρτα γραφικών Radeon. Επιπλέον η εταιρία έχει ήδη ρίξει λίγο φως σχετικά με το τι παιχνίδια θα μπορεί να παίξει κανείς στο Ataribox. Το σχέδιο λέει ότι θα προσφέρονται και κλασσικοί τίτλοι του Atari αλλά και πιο σύγχρονα PC games, αν και η εταιρία αναφέρει ότι το Ataribox θα μπορεί να ανταγωνιστεί μόνο με υπολογιστές μέσων επιδόσεων, οπότε όταν αναφέρουν PC games σκεφτείτε κάτι σαν το Minecraft και όχι το Call of Duty.

Aυτό αφήνει την κονσόλα να παίζει σε ένα «κενό» πεδίο όπου δεν θα λειτουργεί απλά ως ένα μηχάνημα για το Steam, ούτε όμως θα είναι μια φθηνή κονσόλα που θα περιλαμβάνει όλα τα κλασσικά ρετρό παιχνίδια που έχει βγάλει η Atari, όπως είναι δηλαδή οι επανεκδόσεις των SNES, ή το Atari Flashback 8 Gold.

Πάντως ο δημιουργός της κονσόλας Feargal Mac φάνηκε αισιόδοξος για το όλο εγχείρημα σε συνέντευξή του στο venturebeat τον Ιούνιο:

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό προϊόν, που θα προσφέρει ελευθερία στους χρήστες όσον αφορά στο gaming, το streaming και την περιήγηση. Οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι στην ευελιξία ενός υπολογιστή, αλλά οι περισσότερες συσκευές που συνδέονται με την τηλεόραση έχουν κλειστά συστήματα και καταστήματα περιεχομένου. Το Ataribox είναι ένα ανοιχτό σύστημα και παρ’ ό,τι το περιβάλλον στο οποίο θα περιηγείται ο χρήστης θα είναι εύχρηστο, θα μπορεί επιπλέον να έχει πρόσβαση και να προσαρμόζει το υπάρχον λειτουργικό σύστημα.»

Είναι κάπως αμφίβολο κατά πόσο το Ataribox θα προσφέρει το “Full PC experience the TV”, εκτός εάν η ίδια η Atari αναφέρεται σε κάποιο mid range PC.

Best of internet