Quantcast

Το τρέηλερ για το Age of Empires IV μας έκανε να θέλουμε να γίνουμε πάλι 12 χρονώ

Μετά από μια δεκαετία ανακοινώθηκε νέος τίτλος της θρυλικής σειράς strategy

Χρήστος Πρόεδρος

22 Αυγούστου 2017

Έχουν περάσει ήδη 10 γεμάτα χρόνια απ’ όταν κυκλοφόρησε το Age of Empires III και η Microsoft τώρα ανακοίνωσε ότι το θρυλικό παιχνίδι στρατηγικής με το οποίοόλοι μας είχαμε καεί, επιστρέφει, αφού είναι στη φάση του development το PC game Age of Empires IV.

Τουλάχιστον αυτό ανακοινώθηκε μέσα από ένα Trailer το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για το Age Of Empires IV. Aκόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει, ούτε τι ακριβώς μορφή θα έχει, ούτε πως ακριβώς θα είναι το gameplay. Όμως στο τρέηλερ βλέπουμε διάφορες ιστορικές μάχες αρκετές ώστε να μας πωρώσουν μέχρι να μάθουμε το ο,τιδήποτε νεότερο.

Το πρώτο Age of Empires είχε κυκλοφορήσει το 1997 και οι παίκτες περνούσαν από την εποχή της πέτρας και την κλασσική περίοδο, ενώ με το Age of Empires II η δράση επεκτεινόταν και στον Μεσαίωνα. Το Age of Empires που κυκλοφόρησε το 2005 αφορούσε την αποικιοκρατική περίοδο. Φυσικά δεν ξέρουμε εάν το επερχόμενο Age of Empires θα συμπληρώσει ή θα επικαλύψει το ιστορικό φάσμα που είχαν καλυφθεί από τις προηγούμενες εκδοχές, όμως οι developers φαίνονται αρκετά ενθουσιασμένοι με το project.

Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τα δυνατά μας σημεία ως στούντιο για να συγχωνεύσουμε το ιστορικό πλαίσιο με ένα βαθιά στρατηγικό gameplay, και να φέρουμε αυτό το franchise πίσω στο προσκήνιο του gaming και στα χέρια της αγαπημένης του κοινότητας” ανακοίνωσαν οι developers της Relic στο blog τους.

Eπιπλέον, η Relic Entertainment μας έσκασε τα νέα και για το Age Of Empires II: Definitive Edition και Age Of Empires III: Definitive Edition, τα οποία έρχονται να προστεθούν στην αναβάθμιση που θα λάβει και το αρχικό παιχνίδι της σειράς, αλλά δεν ξέρουμε ούτε και για αυτές τις εκδόσεις ημερομηνία κυκλοφορίας. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε θα κυκλοφορήσουν και οι δύο αυτές εκδόσεις. Ξέρουμε τουλάχιστον ότι το Age Of Empires: Definitive Edition θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου, οπότε από εκέι και πέρα θα έχουμε να περιμένουμε πολλές κυκλοφορίες απανωτές.

Best of internet