Quantcast

10 απολύτως αναγκαία mobile games για το κινητό σου, όσο είσαι διακοπές

“Θα είναι σα να κάνετε διακοπές αλλά δε θα κάνετε” Γέροντας Γκεϊμισιος

Ελευθέριος Γώγος

10 Αυγούστου 2017

Θυμάστε αγαπητές φίλες και φίλοι πώς ήταν άλλοτε το καλοκαίρι; Με τις βόλτες στα καλντερίμια και το αγιόκλημα να μοσχοβολάει και δώστου το στάκαμαν και τα μακροβούτια και τα υποβρύχια και τα περγαμόντα και την πασιέντζα οι γριές; Μπράβο που το θυμάστε γιατί το έτος γράφει 2017 και όλα αυτά δεν μας ενδιαφέρουν. Ο κόσμος στις διακοπές του χρειάζεται κινητά για να παίζει παιχνίδια.

Μαζέψαμε τα 10 πιο απολαυστικά και καμμένα (και free) games που μπορείς να περάσεις στο κινητό σου πριν φύγεις για διακοπές. Πείτε μας τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια.

Sonic the Hedgedog

Το αυθεντικό Sonic The Hedgehog έχει κυκλοφορήσει πλέον για smartphones και βρίσκεται εδώ για να βυθιστείς στο κινητό και το λιώσεις μέχρι να τελειώσει η μπαταρία. Συνήθως οι επανακυκλοφορήσεις ρετρό games σε κινητά είναι σκέτες απογοήτευση, αλλά ο Sonic παίρνει παίρνει άριστα 10 με τα έντονα γραφικά του αλλά κυρίως με τον touch screen χειρισμό του.

Really Bad Chess

Θες να ανακαλύψεις τα όρια της ψυχραιμίας σου; Θες να σε ακούσουν όλοι στην παραλία να ρίχνεις Παναγίες σε μία οθόνη; Αν ναι, τότε το Really Bad Chess φτιάχτηκε για σένα. Όπως καταλαβαίνεις από το τίτλο μιλάμε για το κλασικό παιχνίδι σκάκι, μονό που η κινήσεις των πιονιών γίνονται εντελώς random . Οπότε καλή τύχη!

Για τους μερακλήδες, υπάρχει και μία έκδοση που κοστίζει $3.00 και σου προσφέρει multiplayer gaming χωρίς διαφημίσεις. Είσαι έτοιμος να σπάσεις τα μούτρα του αντιπάλου;

Outfolded

Αν είσαι μινιμαλιστικός τύπος και φαν του Τέτρις, το Outfolded είναι ένα puzzle game θα το εκτιμήσεις ιδιαιτέρως κάτω από την ομπρέλα στην παράλια.

Σκοπός της κάθε πίστας είναι να “ξεδιπλωθεί” το σχήμα σου, έχοντας σαν στόχο το πράσινο τετραγωνάκι. (Να μία πρόταση που δεν περιμέναμε να είχε νόημα). Τα γραφικά του και η χαλαρή μουσικούλα που παίζει από πίσω θα σε κάνουν να ξεχάσεις το πόσο παλούκι γίνεται σιγά σιγά το παιχνιδάκι αυτό.

Final Freeway 2R (Ad Edition)

Πριν αρχίσουν τα videogames με αυτοκίνητα να γίνονται βαρετά και να βάζουν σαν πρωτεύοντα στόχο την αληθοφάνεια πάνω από όλα, κυκλοφορούσαν διαμαντάκια όπως το Out Run της Sega που βγήκε το 1986. Το Final Freeway 2R είναι εμπνευσμένο από αυτά τα 80ς πολύχρωμα Ράλι, που μοναδικός σου στόχος; Τα κοντέρ στα κόκκινα. Ό,τι πρέπει για τους νοσταλγικούς gamers.

Super Cat Bros

Έχεις βαρεθεί να παίζεις Super Mario, αλλά σου αρέσει το gameplay του και το φοβερό του soundtrack; Αν είσαι γατόφιλος κιόλας, το Super  Cat Bros μοιάζει να είναι το ιδανικό παιχνίδι που θα λιώσεις στις διακοπές σου.

Alto’s Adventure

Από μία τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το Alto’s Adventure, μιας και μιλάμε για το καλύτερο παιχνίδι adroid με snowboard που έχει βγει στα χρονικά.  Σκοπός του παιχνιδιού να κάνεις μπάκφλιπ και να συλλέγεις λάμα. Χάσιμο δικέ μου!

Battle Golf

Οι μίζεροι φίλοι σου θα σου πουν ότι αυτό το παιχνίδι είναι μια μαλακία και μισή. Μόνο και μόνο που έχει όμως γραφικά βγαλμένα από το Atari 3000 (εκείνη την καυλωμένη παιχνιδομηχανή που με τον Ράμπο στο εξώφυλλο) αξίζει να ασχοληθείς. Επίσης, όπως καταλαβαίνεις από τον τίτλο του,  Battle Golf κάνει το πιο βαρετό άθλημα στα χρονικά του αθλητισμού (υπάρχει και το μπέιζμπολ είναι η αλήθεια) λιγάκι πιο ενδιαφέρον.

Dunkers – Basketball Madness

Αν θες να φωνάζεις δυνατά BOOM SHA KA LA KA στην παραλία τότε εδώ είσαι. Βέβαια θα μας ρωτήσεις γιατί να μην κατεβάσεις το αυθεντικό NBA JAM! Ναι, αλλά εδώ βλέπεις μια κουράδα να παίζει εναντίον μια μαϊμούς. Θες και άλλα επιχειρήματα;

Barrier X

Αν το μότο σου είναι “Εκδρομές, Ναρκωτικά, Έτσι Μάθαμε Από Παιδιά Παιδιά, το Barrier X είναι το μοναδικό παιχνίδι που πρέπει να λιώσεις στην αμμουδιά. Πάρε ό,τι βρεις (you know what we mean) εκεί που θα πας και προσπάθησε να παίξεις το Uberfast Gameplay χωρίς να σπάσεις το κινητό σου. Αν δεν μας πιστεύεις για το πόσο γρήγορο είναι το παιχνιδάκι αυτό, τσέκαρε και το τρέιλερ από κάτω.

Yellow

Το Yellow  είναι ένα ευφυέστατο puzzle game που ο σκοπός σου είναι να κάνεις κατακίτρινη την οθόνη του κινητού σου. Είναι αυτό που χρειάζεσαι για τις διακοπές σου και δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός της ΑΕΚ και του Τσιλιγγίρη για να το εκτιμήσεις.

Best of internet