Quantcast

Μυαλά για φάγωμα: τα καλύτερα βιβλία με ζόμπι

Τέσσερα βιβλία που πρέπει να τσεκάρεις αν τη βρίσκεις με νεκροζώντανους

Μυρτώ Δημητρακούλια

5 Οκτωβρίου 2014

Οι ζωντανοί νεκροί δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο δημοφιλείς. Μετά το πρόσφατο vampire craze τα ζόμπι έχουν επιτέλους την τιμητική τους. Παρακάτω θα βρεις τα ζόμπι βιβλία που έχουν ξεχωρίσει:

 
 

Ζ Παγκόσμιος Πόλεμος (Μαξ Μπρουκς)

world-war-z-book
Το post apocalyptic μυθιστόρημα του Μαξ Μπρουκς διηγείται την ιστορία ενός κόσμου που έφτασε πολύ κοντά στον αφανισμό λόγω των ζόμπι. Το World War Z είναι μια συλλογή μαρτυριών από διαφορετικούς χαρακτήρες που έχουν συγκεντρωθεί από έναν πράκτορα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κόσμος έχει μετά βίας επιζήσει από τον λοιμό των ζόμπι που έχει μολύνει τη μια χώρα μετά την άλλη ξεκινώντας από τον “Ασθενή Μηδέν” – ένα μικρό αγόρι από την Κίνα. Κάθε μαρτυρία δίνει στον αναγνώστη ένα κομμάτι της ιστορίας με στοιχεία της ζωής πριν το λοιμό αλλά και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Εμπνευσμένο από το “The Good War: An Oral History of World War II”, είναι στημένο σαν πραγματικό χρονικό πολέμου ενώ το 2013 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με τον Μπραντ Πιτ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 
 

Patient Zero (Τζόναθαν Μέιμπερι)

patient-zero-quote

 

Το Patient Zero είναι το πρώτο βιβλίο στη σειρά του Τζο Λέτζερ, από τον Τζόναθαν Μέιμπερι. Η ιστορία ακολουθεί τον detective Ledger στην προσπάθεια του να αποτρέψει τους τρομοκράτες απ’ τη χρήση βιοχημικών όπλων που μετατρέπουν το πληθυσμό σε ζόμπι (βλέπε παραπάνω).

“Όταν πρέπει να σκοτώσεις τον ίδιο τρομοκράτη δύο φορές την ίδια βδομάδα, τότε ή κάτι δεν πάει καλά με τις ικανότητές σου ή με τον κόσμο. Και δεν υπάρχει τίποτε λάθος με τις ικανότητές μου.”

Τρομοκράτες, ζόμπι και ένας ντέτεκτιβ α λα Τζακ Μπάουερ που πρέπει να σώσει τον κόσμο.

 
 

Το Κινητό (Στίβεν Κινγκ)

1360578029_cell-oo

Μυθιστόρημα του Κινγκ από το 2006, το “Κινητό” αφηγείται την ιστορία του Κλέιτον Ρίντελ. Στον κόσμο του Ρίντελ ένα γεγονός γνωστό και ως “ο Παλμός” μετατρέπει τον πληθυσμό σε ζόμπι μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Με τον ιό να μεταφέρεται από κινητό σε κινητό, ολόκληρος ο πλανήτης είναι καταδικασμένος να μολυνθεί μόλις λάβει κλήση από κάποιον μολυσμένο. Ο Ρίντελ δραπετεύει από την Βοστώνη σε μια απεγνωσμένη προσπάθει να φτάσει στον γιό του πριν αυτός ανοίξει το κινητό του.

Προσεχώς ταινία με τον Τζον Κιούζακ.

 
 

Θερμά Σώματα  (Άιζακ Μάριον)

Warm-Bodies-book-main

Ο “Ρ” είναι ζόμπι. Σε ένα ακόμη ισχνό post apocalyptic universe μένει μαζί με άλλα ζόμπι σε μια κοινότητα νεκρών σε ένα εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο. Ο κόσμος έχει σχεδόν τελειώσει και ο χρόνος κινείται βασανιστικά αργά μέχρι που γνωρίζει την Τζούλι.

Σε έναν κατεστραμμένο κόσμο που βαδίζει στην ολοκληρωτική καταστροφή ο Ρ ερωτεύεται και αποφασίζει να προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο από τους ζωντανούς νεκρούς πριν να είναι αργά.


 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ SLAG.GR:

Όταν η ποπ κουλτούρα ζει καλά, κι εμείς καλύτερα
Η μεγάλη λίστα των Booker
Εμβληματικά εξώφυλλα βιβλίων
H επανένωση του Στρατού του Dumbledore

Best of internet