Quantcast

Λαμόγια με Ιστορία #2: Κριστόφ Ροκανκούρ, ο Γάλλος «Ροκφέλερ»

Μια ενότητα καθαρής αγάπης για τα μεγαλύτερα λαμόγια που υπήρξαν ποτέ

EGO PETRO

4 Νοεμβρίου 2013

 
 

Οι Ροκφέλερ απλά δεν μπορoύν να βρουν την ησυχία τους. Από τους συνομωσιολόγους που διψούν για λίγο αίμα, μέχρι τον Clark Rockefeller, τον Γερμανό που παρίστανε τον απόγονο της οικογένειας. Αυτός όμως που ξεχωρίζει είναι ο Κριστόφ Ροκανκούρ, γνωστός και ως ο “Γάλλος Ροκφέλερ”, αν και ο χαρακτηρισμός δεν έχει καμία σχέση με τα διάφορα πρόσωπα που παρίστανε, η ιστορία της ζωής του τον βάζει στα επίτιμα λαμόγια της συγκεκριμένης ενότητας.

Γεννημένος το 1967 στην Γαλλία με μητέρα ιερόδουλη και πατέρα αλκοολικό, ο Κριστόφ δεν άργησε να σταλθεί σε ορφανοτροφείο (5 ετών). Από εκεί το έσκασε και έτσι ξεκίνησε η ζωή του με την πρώτη μεγάλη του απάτη. Προσποιούμενος τον μεσίτη κατάφερε να πουλήσει μια ιδιοκτησία η οποία φυσικά και δεν του άνηκε έναντι του ποσού των 1,4 εκατομμύριων δολαρίων. Καθόλου κακό για πρώτη απάτη!

Με το πορτοφόλι γεμάτο κατευθύνθηκε προς την Αμερική όπου τα πράγματα πήραν άλλη διάσταση. Ο Rocancourt χρησιμοποίησε πολλά ψευδώνυμα. Το σχέδιό του απλό: έψαχνε τους πλούσιους και ισχυρούς της εποχής, τους μπαστακωνόταν και τους έπειθε να επενδύσουν στα σχέδιά του. Τους πήγαινε και σε υπερπολυτελή εστιατόρια πληρώνοντας με μετρητά για να τους πείσει 100%. Παρουσιάζοντας ως “μάνα” του τη Σοφία Λόρεν και ως “θείους” του τους Όσκαρ ντε λα Ρέντα και Ντίνο ντε Λαουρέντις, κατάφερε να πείσει πολλούς ότι πρόκειται πράγματι για παραγωγό ταινιών, πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας ή ιδιοκτήτη επιχειρήσεων! Πάρα πολλούς.

Παντρεύτηκε το μοντέλο του Playboy Pia Reyes, έπεισε τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ να πάρει μέρος στην επόμενη ταινία του (που δεν έγινε ποτέ), ακόμη και τον Μίκι Ρουρκ έπεισε, ο οποίος τον φιλοξενούσε για αρκετό διάστημα.

 
 

B5713D874B81E10DF5EF1AA351786

 
 

Οι συναναστροφες του με την αστυνομία έχουν ως εξής:

Το 1997, η αστυνομία έκανε έφοδο στην σουίτα ξενοδοχείου του χωρίς να βρουν τίποτα.

Το 1998 συνελήφθη επίσης για συμμετοχή σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών όπου φυγοδίκησε. Το 1999 κατηγορήθηκε για πλαστογράφηση διαβατηρίων αλλά αθωώθηκε.

Συνελήφθη το 2000 στα Χάμπτονς για ένα απλήρωτο λογαριασμό ξενοδοχείου αλλά πλήρωσε εγγύηση.

Στις 27 του Απρίλη του 2001, ο ίδιος και η γυναίκα του συνελήφθησαν στη Βικτώρια του Καναδά κατηγορούμενοι για την εξαπάτηση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού. Η Reyes απελευθερώθηκε αφού έπεισε τις αρχές ότι δεν δεν είχε καμία συμμετοχή στην απάτη και ότι για όλα έφταιγε ο σύζυγος της.

Ο τύπος όχι μόνο έκανε ό,τι έκανε τόσα χρόνια, αλλά κάθισε και έφτιαξε αυτοβιογραφία στην οποία δούλευε τα μέχρι στιγμής θύματα του.

 
 

9782290334393

 
 

Στο τέλος έφαγε 5 χρόνια για μια σειρά από κατηγορίες που είχαν να κάνουν για 19 θύματα πληρώνοντας εγγύηση 9 εκατομμυρίων δολαρίων για να αφεθεί ελεύθερος.

Από την όλη ιστορία έχει βγάλει σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια.

Τώρα βρίσκεται στο Παρίσι όπου ξαναπαντρεύτηκε και έβγαλε και άλλο ενα κουτσούβελο, έτσι για να μην βαριέται!

 
 

796851-naomi-campbell-catherine-breillat-637x0-2

 
 

Τον Ιούλιο του 2009, η Γαλλίδα σκηνοθέτης Catherine Breillat κατηγόρησε τον Ροκανκούρ ότι την εξαπάτησε και της πήρε 700.000 ευρώ. Η Breillat, η οποία έχει διαγνωστεί με εγκεφαλική αγγειακή νόσο το 2004, ανέφερε ότι η πρώτη συνάντησή της με τον Ροκανκούρ ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής της, ακόμη χειρότερα κι από την ημέρα που διαγνώστηκε η πάθησή της!

 
 

Best of internet