Quantcast

R.I.P. R2-D2: Ο Kenny Baker, ο ηθοποιός πίσω από το διάσημο ρομπότ, άφησε το μάταιο ετούτο κόσμο

Σε ηλικία 81 ετών, νικημένος από χρόνια πνευμονικά προβλήματα

Bobol Gordello

14 Αυγούστου 2016

Σε ηλικία 81 ετών απεβίωσε ο Βρετανός ηθοποιός Kenny Baker, ο άνθρωπος πίσω από τον R2-D2, το πασίγνωστο από το Star Wars ρομπότ, το οποίο “ενσάρκωσε” από το 1ο μέχρι το 6ο επεισόδιο, από το 1977 έως το 2005.

2083

Ο Βρετανός ηθοποιός υπέφερε από χρόνια πνευμονικά προβλήματα, ενώ τον τελευταίο καιρό βρισκόταν όλο και πιο συχνά καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Η ανιψιά του Abigail Shield δήλωσε πως ο θάνατός του δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθότι η υγεία του δεν είχε καλή πορεία εσχάτως. Παρόλα αυτά, νιώθει πολύ χαρούμενη για ό,τι κατάφερε ο θείος της στη ζωή του, η οποία δεν αναμενόταν να είναι τόσο μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς το προσδόκιμο ζωής των νάνων σε παλιότερα χρόνια.

2992

Ο Kenny Baker δεν είχε καταφέρει να παραστεί στην πρεμιέρα του 7ου επεισοδίου Star Wars στο Los Angeles, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, πρόλαβε, όμως, να συναντήσει για τελευταία φορά τον George Lucas πριν το θάνατό του. Όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να λένε για έναν πολύ ταλαντούχο performer αλλά και για έναν πολύ ωραίο τύπο, που δεν καταβλήθηκε από τις ατυχίες που του επιφύλαξε η ζωή (έχασε τη γυναίκα του από επιληψία μετά από 20 χρόνια γάμου).

3500 (1)

Με τη σύζυγό του Eileen

Πέραν των επεισοδίων Star Wars, ο Baker είχε εμφανιστεί και σε άλλες ταινίες, μεταξύ των οποίων και στο “Elephant Man” του David Lynch, ενώ ήταν μέλος του ντουέτου “The Mini-Tones” μαζί με τον επίσης νάνο Jack Purvis, που έφυγε από τη ζωή νωρίς, σε τροχαίο (εμφανίζεται σε φωτό πιο πάνω).

O Plumed Dwarf στο "Elephant Man"

O Plumed Dwarf στο “Elephant Man”

Καλά αστρικά ταξίδια, R2-D2.

2789

(πηγή)

Best of internet