Quantcast

Οι 10 καλύτερες καλοκαιρινές ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών

Επειδή μερικά κλισέ μας αρέσουν: τα καλοκαιρινά βράδια θέλουν ρομάντζο, κρασί και οικογενειακό παγωτό από το κουτί

danaouki-hime

26 Μαΐου 2014

b4937dce26af7c03436ac8e8bb69ff03

Επίσης μας αρέσουν οι λίστες, πρέπει να κάνουμε μια λίστα για τα πάντα. Αν έχετε όρεξη λοιπόν να δείτε κάποια ανάλαφρη ρομαντική κομεντί, από αυτές που πάντα ταιριάζουν στα καλοκαιρινά βράδια αλλά βαριέστε να τρέχετε σε κάποιο θερινό κινηματογράφο και προτιμάτε τον καναπέ και τις πιτζάμες σας, δε χρειάζεται να ψάχνετε ποια θα κατεβάσετε. Σας έχουμε μια λίστα με τις 10 αγαπημένες μας, είναι κατάλληλες για όλα τα γούστα και καλύπτουν μεγάλο χρονολογικό φάσμα της κινηματογραφικής ιστορίας.

Είτε είστε φαν των “χαζό”-κωμωδιών, είτε του παλιού σινεμά, έχουμε κάτι που να σας ταιριάζει. Είναι σίγουρο πως τις περισσότερες από αυτές θα τις έχετε δει πάνω από μια φορές, αλλά είμαστε εξίσου σίγουροι πως πάλι θα ξαναδακρύσετε στο Ημερολόγιο ή θα σιγοτραγουδήσετε στο τέλος του Dirty Dancing (RIP Πάτρικ Σουέζι – “Nobody puts Baby in the corner“)- δε ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε. Μην ανησυχείτε όμως δε θα το μάθει ποτέ κανείς!

 


The Notebook

The Notebook tourism destinations

Η ταινία που ερωτευτήκαμε τον Ράιν Γκόσλινγκ και την πληγωμένη έκφραση του καθώς περίμενε υπομονετικά τον έρωτα της ζωής του (έφτιαξε κι ολόκληρο σπίτι μόνος του ο άνθρωπος). Μάλλον θα πρέπει να είναι κάποιος άκαρδος για να μην συγκινηθεί κάποιος παρακολουθώντας αυτή την ταινία για τη δύναμη της αγάπης. Ξεκινώντας από ένα κλασικό καλοκαιρινό ρομάντζο καταλήγει να μας περιγράφει ένα μεγάλο έρωτα που άντεξε στα χρόνια και τις κακουχίες. Σίγουρα κατέχει το θρόνο στις ταινίες αυτού του είδους.

 
 


Annie Hall

annie-hall-01

Αυτή είναι η ταινία που βλέπουμε πάντα όταν έχουμε ανάγκη να γελάσουμε, να νιώσουμε αισιοδοξία και να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Λατρεύουμε τους έξυπνους διαλόγους, τον κυνισμό, το αμήχανο ρομάντζο, την ανεξάρτητη Νταϊάν Κίτον και φυσικά τη Νέα Υόρκη. Μπορεί να μην είμαστε τρομεροί φαν του Γούντι Άλεν αλλά αυτή είναι σίγουρα η αγαπημένη μας ταινία του.

 
 


Dirty Dancing

dirty-dancing-lift

Αυτό είναι σίγουρα το μεγαλύτερο κλισέ των καλοκαιρινών ρομαντικών κομεντί αλλά την αγαπάμε παρ’όλα αυτά. Μας θυμίζει μεσημέρια Κυριακής που βλέπαμε ταινίες στο Mega, μας αρέσουν οι χορευτικές κινήσεις του Σουέζι και το κολληματικό τραγούδι του φινάλε “Ι had the time of my life” που πάντα χορεύαμε στα καλοκαιρινά πάρτι (προσπαθήσαμε και μια δυο φορές ανεπιτυχώς να κάνουμε την επίμαχη φιγούρα μεθυσμένοι στην παραλία).

 
 


Adventureland

Adventureland

Ένα από τα πιο απολαυστικά καλοκαιρινά φιλμ των τελευταίων χρόνων. Είναι εύκολο να ταυτιστεί κανείς με αυτή την ταινία, επειδή όλοι σχεδόν κάποια στιγμή στη ζωή μας κάναμε μια χαζή, βαρετή καλοκαιρινή δουλειά, γνωρίσαμε κουλά άτομα και έχουμε αμέτρητες ανούσιες ιστορίες τις οποίες ακόμη λέμε στους φίλους μας. Γιατί ποτέ ένα καλοκαίρι δε μπορεί να είναι πραγματικά άσχημο. Πέρα από το άφθονο γέλιο και τις καλές ερμηνείες (ειδικά του Άιζενμπεργκ και του Ρέινολντς) μεγάλο συν της ταινίας είναι το υπέροχο 80’s soundtrack.

 
 


(500) Days of Summer

giphy

Η indie ταινία φαινόμενο που έγινε η Βίβλος των σύγχρονων σχέσεων. Το φιλμ δεν έχει καμία σχέση με το καλοκαίρι και δεν είναι και η παραδοσιακά αισιόδοξη κομεντί που θα περίμενε κανείς αλλά έχει μια ιδιαίτερη γοητεία γιατί οι περισσότεροι έχουμε ζήσει μια αντίστοιχη κατάσταση, έχουμε πάει σε αντίστοιχα ραντεβού κι έχουμε περάσει αντίστοιχους χωρισμούς. Πείτε μας hipster όσο θέλετε αλλά η σκηνή με στο ασανσέρ με τη Ντεσανέλ να σιγοτραγουδά το “Τhere’s a light that never goes out” των Smiths και κάνει τον Λέβιτ να την ερωτευτεί, άγγιξε μια ευαίσθητη προσωπική χορδή.

 
 

6

High Fidelity

3273e02794fe2351fae18837e531ff10

Αυτό ακριβώς. Βιβλία, δίσκοι, ταινίες. Το βιβλίο – γιατί σαφώς είμαστε πάντα με το βιβλίο – του Νικ Χόρνμπι που μας έμαθε να αγαπάμε τις λίστες και να κατανοούμε την αξία τους. Έγινε ταινία το 2000 από τον Φρίαρς με τον Τζον Κιούζακ να ερμηνεύει εξαιρετικά τον κολλημένο Ρομπ και είναι μια από τις αγαπημένες μας γενικά. Περιέχει μεγάλες αλήθειες για τις σχέσεις, τη μουσική, τις απογοητεύσεις και φυσικά τις προσδοκίες μας στη ζωή.

 
 

7

The Long Hot Summer

Poster - Long, Hot Summer, The_02

Μια “καυτή” ερωτική ιστορία γυρισμένη το 1958, βασισμένη στα γραπτά του Φόκνερ, με τον Πολ Νιούμαν και την Τζοάν Γούντγουορντ. Ένας περιπλανώμενος εργάτης καταλήγει να δουλεύει σε μια φάρμα στο Μισισίπι όπου πλευρίζει το αφεντικό και την κόρη του. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σκοτεινή ταινία με εξαιρετικό σενάριο και ερμηνείες, η οποία σπάνια αναφέρεται μαζί με τις κλασικές εκείνης της εποχής και αν δεν την έχετε δει, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε άμεσα. Άχρηστη πληροφορία: είναι η πρώτη ταινία στην οποία παίζουν μαζί ο Νιούμαν με την Γούντγουορντ και αμέσως μετά από αυτή παντρεύτηκαν.

 
 

8

Juno

61634b082b7598a4e8dbd1157a388c14

Μια από τις πιο ανορθόδοξες ιστορίες αγάπης, γιατί δεν πρόκειται κυρίως για μια ιστορία αγάπης, είναι μια διαφορετική και εξαιρετικά διασκεδαστική ιστορία ενηλικίωσης. Η Έλεν Πέιτζ είναι υπέροχη στο ρόλο της Juno, μιας 16χρονης που είχε την ατυχία να μείνει έγκυος και αποφασίζει να κρατήσει το παιδί και να το δώσει για υιοθεσία, συνεχίζοντας όμως τη ζωή της κανονικά. Τρομερό χιούμορ, ευχάριστο indie soundtrack και εφηβικά κολλήματα. Μας φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά!

 
 

9

Forgetting Sarah Marshall

FSM6_L

Μπορεί να μην είναι η συνηθισμένη ρομαντική κομεντί αφού περιέχει κάποιες άβολες – γυμνές – σκηνές και ένα creepy κουκλοθέατρο-μιούζικαλ για το Δράκουλα αλλά λατρεύουμε τον Jason Segel σε ρόλο πληγωμένου εραστή. Ποτέ πριν ένας χωρισμός δεν ήταν τόσο ξεκαρδιστικός.

 
 

10

Roman Holiday

Roman_Holiday_6

Η φανταστική Όντρεϊ Χέμπορν και ο Γκρέγκορι Πεκ να κάνουν βόλτες με μια βέσπα στους δρόμους της Αιώνιας Πόλης. Μια ταινία που αποτελεί την επιτομή του στυλ και ταυτόχρονα ένα από τα ωραιότερα ρομάντζα. Ένα σύγχρονο παραμύθι για μια βαριεστημένη πριγκίπισσα κι ένα Αμερικάνο δημοσιογράφο. Σίγουρα μόλις τελειώσει θα ψάχνετε φτηνό εισιτήριο για Ρώμη.

Best of internet