Quantcast

Silicon Valley: Μια σειρά από geeks για φυσιολογικούς ανθρώπους

Έτσι είναι η ζωή αυτών που φτιάχνουν τα διάφορα app για το κινητό σας

Νεκροπόντικας

30 Απριλίου 2014

silicon-valley-promo

Ο Mike Judge είναι ο δημιουργός, μεταξύ άλλων, των Beavis and Butthead και Office Space. Το πρώτο έμαθε στον κόσμο να βλέπει MTV, όταν ήταν ακόμα δωρεάν στην Ελλάδα και έπαιζε μουσική, το δεύτερο είναι η καλύτερη ταινία -περιγραφή της δουλειάς σε ένα cubicle – στα ελληνικά μεταφράζεται θαλαμίσκος (η καλύτερη τέτοια σειρά είναι, ω τι έκπληξη, το αγγλικό The Office).

Όσοι δεν έχετε δει το Office Space, αν το βάλετε να κατεβαίνει τώρα, υπολογίζω πως μέχρι να τελειώσετε το άρθρο και να φάτε ένα τοστ θα έχει κατέβει, οπότε κάντε πρώτα αυτό και στη συνέχεια προχωρήστε παρακάτω.

Silicon_valley_title

Ο Mike Judge λοιπόν (ωραίο όνομα – θα μπορούσε να είναι παλαιστής στο WWE), προτού ασχοληθεί με το θέαμα υπήρξε φυσικός-προγραμματιστής στο πρόγραμμα δημιουργίας του αμερικάνικου F-18. Μην γκουγκλάρετε, δεν είναι σειρά, είναι πολεμικό αεροπλάνο. Όταν λοιπόν πρότεινε στο HBO τη δημιουργία σειράς με θέμα τη γνωστή Silicon Valley και την προσπάθεια 5 νέων προγραμματιστών να γίνουν οι νέοι δισεκατομμυριούχοι του διαδικτύου, το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο του απάντησε “είσαι τελείως μαλάκας, πέρσι βγήκε το The Internship με αυτό το θέμα και ήταν σκατά” “you da man, κάντο”. Έτσι λοιπόν, όσο καμμένοι uploaders ξεκινάνε να ανεβάζουν κάθε Δευτέρα το πιο πρόσφατο επεισόδιο του Game of Thrones, το lead-in του απολαμβάνει το Silicon Valley. Αισίως έχει φτάσει στο 4 από τα 8 επεισόδια της σεζόν με συμβόλαιο και για δεύτερη χρονιά, οπότε φαίνεται ότι τα νούμερα είναι καλά. Ποιος νοιάζεται όμως;

“Α σαν το Big Bang Theory”

“Χμ, αυτό θυμίζει IT Crowd”

thumbsup

Τα αστεία δεν είναι “και καλά” geeky, οι χαρακτήρες δεν παθαίνουν εγκεφαλικό όταν βλέπουν γυναίκα και η ιστορία θα μπορούσε να εκτυλίσσεται σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή που δημιουργήθηκε για να είναι συγκεντρωμένα όλα τα κεφάλια μιας βιομηχανίας όπως η πληροφορική. Το κλασικό slapstick χιούμορ του Judge υπάρχει χωρίς να κουράζει, και φαντάζομαι κάποιος που δουλεύει ως προγραμματιστής/γραφίστας/τεχνικός/συντάκτης luben.tv θα ταυτιστεί με κόσμο και σκηνικά που παρουσιάζονται στην προσπάθεια μερικών άπειρων νέων να δουν πώς θα βγάλουν φράγκα από έναν αλγόριθμο, ζώντας με τοστ και noodles ώσπου να τα καταφέρουν.

section_team_bg

Θα δείτε γνωστές μούρες χωρίς να θυμάστε που τις έχετε ξαναδεί (εκτός από τον θεό που κάνει τον Καναδό σατανιστή κι έπαιζε σε Freaks & Geeks και στο Knocked Up), αλλά να σημειωθεί ότι ο Christopher Evan Welch που υποδύεται τον χρηματοδότη της εταιρείας πέθανε αφότου γυρίστηκε και το 5ο επεισόδιο της σειράς, ενώ ήταν ήδη άρρωστος. Respect.

Best of internet