Quantcast

Είμαστε έτοιμοι για το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, το πρώτο prequel του franchise

ΤΟ ΛΙΓΟΥΡΕΥΕΣΤΕ;

THE NERDSTREAM

15 Νοεμβρίου 2023

Ελλάδα, ΠΕΙΝΑΑΑΑΘ; Εεε χαχά συγνώμη τι λέμε, Ελλάδα είσαι έτοιμη για την επιστροφή του The Hunger Games στη μεγάλη οθόνη;

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, τον Μάρτιο του 2012 (που η Ελλάδα όντως πεινούσε, για τους λάτρεις της στατιστικής), η πρώτη ταινία The Hunger Games έσκασε σαν βόμβα από το πουθενά στο χολιγουντιανό σινεμά και άνοιξε έναν νέο δρόμο για τα σύγχρονα blockbusters. Από τότε δεν σταματάνε να βγαίνουν νέες ταινίες στο είδος των young adult sci-fi δυστοπικών φιλμ, κι αν κάποιος ευθύνεται γι’ αυτό είναι αδιαμφισβήτητα η πρώτη ταινία The Hungers Games που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο best-seller της Suzanne Collins.

Με την ιστορία της Katniss Everdeen να έχει ολοκληρωθεί στο The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (έζησαν αυτοί καλά κι εμείς όχι-και-τόσο-καλύτερα κλπ), τώρα το franchise στρέφει το βλέμμα του προς τα πίσω και στις 16 Νοεμβρίου το prequel The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η νέα ταινία του Francis Lawrence, του σκηνοθέτη που είχε υπογράψει και τις προηγούμενες ταινίες του franchise, τοποθετείται 64 χρόνια προτού η Katniss προσφερθεί εθελοντικά ως Φόρος και δεκαετίες πριν ο Coriolanus Snow γίνει ο τυραννικός Πρόεδρος της Πανέμ.

Στο κέντρο βρίσκεται η ιστορία του νεαρού Coryo, τον οποίο υποδύεται ο Tom Blyth ακολουθώντας τον σπουδαίο Donald Sutherland από την αρχική τετραλογία. Ο νεαρός Coryo είναι η τελευταία ελπίδα για την διάσωση της τιμής της οικογένειας Snow, κι έτσι δέχεται απρόθυμα την ανάθεση του μέντορα της Lucy Gray Baird — τον Φόρο της φτωχής Περιοχής 12 — στους 10ους Αγώνες Πείνας. Το prequel εξετάζει το παρελθόν της Πάνεμ και αποκαλύπτει όλη την πλούσια ιστορία του franchise μέσα από τα μάτια ενός “αντι-ήρωα” Coryo (είναι από το coryo, δεν τον ξέρετε *ba-dum-tsss*).

Το μεγάλο χαρτί του νέου The Hunger Games,  όπως και όταν ξεκίνησε η σειρά ταινιών, είναι η εισαγωγή μιας νέας φουρνιάς νεαρών stars στο προσκήνιο μέσα από το franchise. Τότε η φάση ήταν οι millennials Jennifer Lawrence, John Hutcherson και Liam Hemsworth, και τώρα τα νέα zoomer μουτράκια που θα λάμψουν είναι η Rachel Zegler που έκλεψε καρδιές με το ντεμπούτο της στο West Side Story (όπως και ο Josh Andrés Rivera που επίσης παίζει στην ταινία) και η Hunter Schafer που έχει καταφέρει να γίνει σύγχρονο Gen-Z icon μέσα από την συμμετοχή της στο τηλεοπτικό Euphoria.

Δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας που κυκλοφορεί 16 Νοεμβρίου στα σινεμά:

ΤΟ ΛΙΓΟΥΡΕΥΕΣΤΕ;

Best of internet