Quantcast

We Take Venice ’23: Είδαμε το Poor Things κι αυτή είναι η πρώτη αντίδρασή μας, όσο προσπαθούμε να συνέλθουμε

Ο Γιώργος Λάνθιμος συνεχίζει να εκθέτει την χώρα στο εξωτερικό, ευτυχώς

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

1 Σεπτεμβρίου 2023

Ναι, φίλες και φίλοι, είδαμε Poor Things. Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κάνει σήμερα το βράδυ πρεμιέρα στο 80ό Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά εμείς την είδαμε νωρίς το πρωί στην δημοσιογραφική προβολή και, παρόλο που τώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές έχουν περάσει σχεδόν 12 ώρες, ακόμα δεν έχουμε συνέλθει εντελώς από την πληθωρικότητα του Poor Things.

Δεν θα σας πούμε περί τίνος πρόκειται, τα βασικά της ταινίας είναι γνωστά εδώ και αρκετό καιρό, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα φιλμ του 2023, κι όχι λόγω “εθνικού” (sic) ενδιαφέροντος. Έχουμε *πολλά* να γράψουμε για το Poor Things στο μέλλον, και για την ακρίβεια όσο θα πλησιάζουμε στις 4 Ιανουαρίου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, οπότε προς το παρόν θα αρκεστούμε σε μια πρώτη αντίδραση.

Χωρίς spoilers και με μεγάλη αγάπη για τις θολοκουλτουροανωμαλίες που εκθέτουν την χώρα διεθνώς, λοιπόν, εδώ η ωμή αυθόρμητη αντίδρασή μας λίγο μετά την πρωινή προβολή, όπως αναμεταδόθηκε από την συχνότητα του ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΑΜΠ. Να πέσει το βίντεο:

Best of internet