Quantcast

O Christopher Nolan δημιούργησε πυρηνική έκρηξη χωρίς CGI για το Oppenheimer, γιατί αυτός είναι

NOLAN ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΜΑΣ ΤΑ ΜΥΑΛ- oh wait

THE NERDSTREAM

14 Δεκεμβρίου 2022

Οκ, είναι στα όρια του meme πλέον η κατάσταση με τα πράγματα που κάνει στα γυρίσματά του ο Christopher Nolan χωρίς την χρήση CGI. Ανατινάσσει κτίρια, τσουγκρίζει αεροπλάνα, δεν καταλαβαίνει τι κάνεις, παίρνει ζωές, καριέρες. Τώρα, τα τελευταία νέα από την παραγωγή του επερχόμενου Oppenheimer μας λένε ότι δημιούργησε πυρηνική έκρηξη χωρίς CGI.

Πρώτα απ’ όλα, ακούγεται επικίνδυνο, όχι μόνο για την ταινία αλλά και για την ανθρωπότητα, αλλά δεν είναι και 100% ξεκάθαρο τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Να πώς το περιέγραψε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε χτες στο Total Film:

“Νομίζω ότι η αναδημιουργία του Trinity test χωρίς τη χρήση CG ήταν μια τεράστια πρόκληση. Ο Andrew Jackson -ο επόπτης μου για τα οπτικά εφέ, τον έβαλα από νωρίς στο κόλπο- εξέταζε πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πολλά από τα οπτικά στοιχεία της ταινίας με πρακτικά εφέ, από την αναπαράσταση της κβαντικής δυναμικής και της κβαντικής φυσικής μέχρι το ίδιο το Trinity test. Υπήρχαν τεράστιες πρακτικές προκλήσεις”.

Αυτό που καταλαβαίνουμε λοιπόν είναι ότι το Trinity test, δηλαδή η πρώτη πυρηνική δοκιμή στην ανθρώπινη ιστορία, αναπαραστήθηκε με εντελώς practical και (μάλλον) αρκετά επιστημονικά ακριβή τρόπο, οπότε ελπίζουμε όλοι να είναι καλά στην υγεία τους κλπ. Κατά τ’ άλλα, την ταινά θα την δούμε στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2023 με το καλό.

Αν στο μεταξύ δεν έχουμε αφανιστεί όλοι από την ατομική βόμβα του Nolan.

Best of internet