Quantcast

Θερίζει ήδη το The Batman στο box office, γίνεται το δεύτερο μεγαλύτερο hit της πανδημίας μετά το Spider-Man: No Way Home

Κι έχει ακόμα δρόμο μπροστά του

THE NERDSTREAM

8 Μαρτίου 2022

Σε περίπτωση που ζείτε σε κάποια σκοτεινή (νυχτεριδο)σπηλιά, φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε πως εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί νέα ταινία Batman στις σκοτεινές (duh) αίθουσες – κάτι που με τη σειρά του έχει οδηγήσει σε έναν χείμαρρο από Batmanposting σε όλα τα feeds των social media. Όλοι, λοιπόν, συζητούν για τη νέα ταινία του Matt Reeves με τον Robert Pattinson στον ρόλο του σκοτεινού ιππότη σε μια πιο dark/emo/gothic εκδοχή.

Η Warner συνεχίζει το DC Extended Universe στην ήδη πετυχημένη κατεύθυνση των stand alone ταινιών, κι ειδικότερα συνεχίζει την παράδοση του Joker όπου το focus δεν βρίσκεται στο larger-than-life action blockbuster αλλά στην ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου κινηματογραφικού ύφους. Εδώ, συγκεκριμένα, είχαμε ένα σκοτεινό δράμα μυστηρίου α λα David Fincher με τον Batman σε ρόλο ντετέκτιβ – πράγμα εξαιρετικά οικείο για τους φίλους των κόμιξ.

Το πείραμα πέτυχε λοιπόν (περισσότερο αναλυτικά από τη μεριά μας αύριο με το καλό), κι ο κόσμος το αναγνώρισε. Το The Batman ξεπέρασε τις προσδοκίες του στούντιο και έφτασε τα 128 εκ. δολάρια στο πρώτο του σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ, ενώ το συνολικό άνοιγμα παγκοσμίως ήταν 258 εκ. δολάρια.

Για την ιστορία, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ταινία Warner που βγαίνει μόνο σινεμά εδώ και καιρό, καθώς το 2021 το στούντιο κυκλοφορούσε τους τίτλους του ταυτόχρονα σε αίθουσες και streaming στην πλατφόρμα του HBO Max. Έτσι, έγινε εύκολα η μεγαλύτερη επιτυχία της Warner για τα τελευταία δύο χρόνια, ξεπερνώντας εύκολα Dune, The Suicide Squad, Godzilla Vs. Kong κλπ.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως είναι μόλις η δεύτερη ταινία απ’ όταν έσκασε ο covid που περνάει το φράγμα των 100 εκ. δολαρίων στο άνοιγμά της, με την πρώτη να είναι φυσικά το Spider-Man: No Way Home. Λόγω Καθαράς Δευτέρας δεν έχουμε ακόμα στοιχεία από το ελληνικό box office, αλλά κάτι μας λέει ότι πήγε κι εδώ γαμιώντας. <3

Best of internet