Quantcast

Berlinale 2021: Διαδικτυακά θα γίνει τελικά το 71o φεστιβάλ Βερολίνου

Κι από καλοκαίρι βλέπουμε

THE NERDSTREAM

17 Δεκεμβρίου 2020

Όπως έχουμε πει ξανά και ξανά, το 2020 αποδείχτηκε μια πολύ ταραγμένη χρονιά για την κινηματογραφική ζωή, όπως και κάθε άλλη ζωή άλλωστε. Όσον αφορά τα μεγάλα φεστιβάλ, η Berlinale της φετινής χρονιάς πρόλαβε να γίνει στο μεταίχμιο του Φεβρουαρίου, λίγο πριν μπούμε όλοι μας σε καραντίνα. Έπειτα, οι Κάννες ακυρώθηκαν, η Βενετία έγινε στο τσακ, και μετά πάλι μέσα.

Παρόλα αυτά, τα περισσότερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν σε online εκδοχή, όπως έγινε και στην Ελλάδα με το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Τώρα λοιπόν το Βερολίνο, ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά events του πλανήτη, ετοιμάζεται κι αυτό να διεξαχθεί διαδικτυακά στις αρχές του 2021.

Αρχικά, το 71ο φεστιβάλ Βερολίνου ήταν να διεξαχθεί 11-21 Φεβρουαρίου, αλλά η πρόσφατη άνοδος των covid κρουσμάτων έχουν οδηγήσει την γερμανική κυβέρνηση (βασικό χρηματοδότη του φεστιβάλ άλλωστε) να προχωρήσει σε μια σειρά από αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα. Έτσι, το διαγωνιστικό τμήμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ψηφιακά τον Μάρτιο κι έπειτα ένα μίνι-φεστιβάλ θα στηθεί προς Ιούνιο μέσα στην πόλη με κάποιες παγκόσμιες πρεμιέρες.

Όπως καταλαβαίνετε, και με τις εξελίξεις στο πεδίο των αιθουσών και της σχέσης του με το streaming να παραμένουν δυσοίωνες, τα κινηματογραφικά πράγματα προβλέπονται ακόμα αρκετά ζόρικα στο εγγύς μέλλον.

Best of internet