Quantcast

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό: Η ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου ετοιμάζεται για μεταμεσονύκτια αθηναϊκή πρεμιέρα

Λέμε ναι από τώρα και μόνο λόγω τίτλου

THE NERDSTREAM

9 Οκτωβρίου 2020

Η νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου έχει ταξιδέψει ήδη πολύ. Ξεκίνησε πέρσι τέτοια εποχή από το φεστιβάλ του Όστιν στο Τέξας, λίγους μήνες μετά έκανε πανελλήνια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και πριν από περίπου ένα μήνα έπαιξε στο φεστιβάλ Raindance του Λονδίνου. Καιρός δεν ήταν να κάνει και την αθηναϊκή του πρεμιέρα επιτέλους το Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό;

Πρώτα απ’ όλα, ας σημειώσουμε πως πρόκειται για εξαιρετικό τίτλο. Η δεύτερη ταινία του Γεωργόπουλου μετά το πολύ καλό Tungsten του 2011, λοιπόν, θα κάνει την πρώτη προβολή της στην Αθήνα το Σάββατο το βράδυ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα στα Εξάρχεια. Αν σας κάνει εντύπωση η ώρα, τότε μάλλον δεν γνωρίζετε τι είναι το Midnight Express, η μεταμεσονύχτια κινηματογραφική λέσχη που έχει στήσει ο κριτικός Άκης Καπράνος τα τελευταία χρόνια, πράγμα που συνιστούμε να διορθώσετε άμεσα.

Ως προς την ιστορία της ταινίας, ο Άρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μιας μεγάλης εμπορικής εταιρείας. Η ζωή του θα αλλάξει οριστικά όταν πληροφορηθεί πως είναι φορέας ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού, θανατηφόρου μόνο για τις γυναίκες. Η ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου μετατίθεται πάνω του, καθώς θα πρέπει να βρει ποια από τις πρώην σχέσεις του τού μετέδωσε το αρχικό στέλεχος του ιού. Ο Άρης ξεκινάει ένα υπαρξιακό ταξίδι συναντήσεων με τις πρώην του, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του.

Σημειώνουμε επίσης πως στην προβολή θα παραβρεθούν οι πρωταγωνιστές της, Ομηρος Πουλάκης και Βαγγέλης Μουρίκης, αλλά και ο δημιουργός της, Γιώργος Γεωργόπουλος, για να παρουσιάσουν την ταινία και να μιλήσουν γι’ αυτήν.

Best of internet