Quantcast

Το The Godfather III ξαναβγαίνει στις αίθουσες με διαφορετικό φινάλε, μπας και σωθεί κάτι

Γιορτάζοντας έτσι τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας

THE NERDSTREAM

9 Σεπτεμβρίου 2020

Ναι, 30 χρόνια έχουν περάσει απ’ όταν ο Francis Ford Coppola έφτιαξε το The Godfather III ώστε να απογοητεύσει τον κόσμο του σινεμά 16 χρόνια μετά το The Godfather II, δηλαδή πιθανότατα το καλύτερο sequel που έχει φτιαχτεί στην ιστορία του κινηματογράφου. Και τώρα, ο σπουδαίος σκηνοθέτης ετοιμάζεται να το ξαναπακετάρει και να το κυκλοφορήσει εκ νέου στις αίθουσες.

Πιο συγκεκριμένα, η Paramount σκοπεύει να βγάλει την ταινία στα σινεμά τον Δεκέμβριο, κι έπειτα σε ψηφιακή κυκλοφορία Blu-Ray και DVD, με τον τίτλο Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone. Πέρα από την 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση, υποτίθεται πως το φιλμ θα αποκαθιστά επίσης το αυθεντικό όραμα του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου.

Ο ίδιος ο Coppola δηλώνει πως ο τίτλος ανταποκρίνεται στην αρχική πρόθεση που είχαν ο ίδιος και ο Puzo, ενώ προσθέτει πως δημιούργησε μια νέα εισαγωγή και διαφορετικό φινάλε προκειμένου να διορθώσει το τελικό αποτέλεσμα της αρχικής ταινίας. Επίσης αλλαγές έχουν γίνει στο μοντάζ και τη μουσική.

Και οκ, μπορεί από τη μία να αμφιβάλλουμε ότι τόσο μικρές αλλαγές θα αλλάξουν τη γνώμη μας γι’ αυτό το αχρείαστο φιλμ που ευτυχώς δεν κατάφερε να πλήξει αναδρομικά την κληρονομιά του Νονού, αλλά από την άλλη οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το περσινό restoration του director’s cut του Coppola για το The Cotton Club απέδειξε πως η ταινία είχε υποτιμηθεί στην πρώτη της πορεία. Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο κι εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον είδαμε αποκατεστημένο Apocalypse Now πέρσι, είμαστε κομπλέ.

Best of internet