Quantcast

Το πρώτο μεγάλο άνοιγμα του αμερικάνικου box office έχει Unhinged στην κορυφή, με Nolan να περιμένει στη γωνία

Με πάνω από τα μισά σινεμά των ΗΠΑ να παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού

THE NERDSTREAM

24 Αυγούστου 2020

Πίσω στο 2019, το ίδιο σαββατοκύριακο με αυτό που διανύσαμε έφερε κινηματογραφικά έσοδα της τάξης των 109 εκ. δολαρίων στις ΗΠΑ. Φέτος, αυτό το νούμερο είναι στα 20 εκ. δολάρια. Και πάλι όμως, αυτό είναι το μεγαλύτερο σημάδι αισιοδοξίας για ανάκαμψη της κινηματογραφικής αίθουσας εδώ και μπόλικο καιρό.

Για την ακρίβεια, είναι με τεράστια διαφορά το υψηλότερο σημείο που έφτασαν τα έσοδα του βορειοαμερικάνικου box office από τα μέσα Μαρτίου κι έπειτα, όταν ο κορονοϊός πήρε την ζωούλα μας και την έφερε πάνω κάτω, αν θυμάστε. Με άλλα λόγια, είναι το πρώτο κινηματογραφικό σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ που το πράγμα έμοιαζε με κάτι που παλιότερα ονομαζόταν κανονικότητα.

Την ώρα που πάνω από τα μισά σινεμά παραμένουν κλειστά, στην κορυφή βρέθηκε το Unhinged με τον ανεξέλεγκτο Russell Crowe, το οποίο έκανε άνοιγμα με 4 εκ. δολάρια σε 1823 αίθουσες. Πέρα απ’ αυτό, δεν υπήρξε κάποιος άλλος αξιοσημείωτος νέος τίτλος που να έκανε πρεμιέρα αυτή τη βδομάδα στην Αμερική.

Βέβαια, εν όψει του μεγάλου αμερικάνικου ανοίγματος του Tenet σύντομα, επανακυκλοφόρησε στις αίθουσες το Inception του Christopher Nolan, όπως συνέβη κι εδώ άλλωστε. Παρόλα αυτά η Warner αποφάσισε να μην δώσει τα στοιχεία των εσόδων της ταινίας στη δημοσιότητα, αποτρέποντας μάλιστα και τα ίδια τα σινεμά από το να δημοσιοποιήσουν αντίστοιχα στοιχεία.

Γενικά, αυτά τα δεδομένα έδωσαν στην κινηματογραφική βιομηχανία έναν αέρα συγκρατημένης αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον, εφόσον φυσικά η πορεία της πανδημίας δεν οδηγήσει ξανά σε ολικό lockdown αιθουσών.

Best of internet