Quantcast

Το Empire Strikes Back ξανά στην κορυφή του αμερικάνικου box office, γιατί η φάση είναι εμπρός πίσω

Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;

THE NERDSTREAM

13 Ιουλίου 2020

Είναι μια δύσκολη εποχή αυτή που ζούμε για το παγκόσμιο σινεμά. Όσο να πει κανείς, η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τα μάλα την κινηματογραφική βιομηχανία τόσο σε πεδίο της παραγωγής όσο και στο πεδίο της διανομής, όπως έχει σημειώσει ξανά και ξανά τους τελευταίους μήνες. Παρόλα αυτά, υπήρξαν κάποιες διέξοδοι που το κράτησαν ζωντανό. Ήταν τα digital releases, ήταν τα online φεστιβάλ, κι ήταν φυσικά κι η αναγέννηση των drive-in κινηματογράφων.

Στις ΗΠΑ, λοιπόν, η drive-in αναβίωση είναι ακόμα στα ντουζένια της κι έχει αναπτύξει μια δικιά της οικονομία κι ένα δικό της box office. Τώρα, καθώς το παγκόσμιο σινεμά αναμένει καρτερικά την επιστροφή των μεγάλων blockbusters, ένας παλιός γνώριμος επέστρεψε στις ανοιχτές αίθουσες προκειμένου να κατακτήσει εκ νέου την κορυφή του αμερικάνικου box office: το Star Wars. Ούτως ή άλλως, βρισκόμαστε στην peak εποχή της νοσταλγίας και της ανακύκλωσης.

40 χρόνια μετά την πρεμιέρα του και 23 χρόνια μετά την τελευταία επανακυκλοφορία του στα σινεμά, το Empire Strikes Back, δηλαδή η καλύτερη ταινία του franchise του George Lucas, βγήκε ξανά στα drive-in και σκαρφάλωσε εύκολα στην κορυφή του box office. Χοντρικά, μιλάμε για έσοδα περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια από μόλις 500 αίθουσες σε όλη την Αμερική, ποσό που μπορεί να μην μοιάζει τεράστιο με απόλυτους όρους αλλά καθιστά τα drive-in με διαφορά τις πιο επικερδείς σινε-επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας.

Best of internet