Quantcast

Αυτές είναι οι ταινίες που βλέπει περισσότερο ο κόσμος μέσα στην καραντίνα, σύμφωνα με τις streaming πλατφόρμες

To box office δεν σταματάει, αλλά γίνεται ψηφιακό

THE NERDSTREAM

23 Μαρτίου 2020

Όπως ήταν αναμενόμενο, φίλες και φίλοι, η γιγάντια εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού έβαλε φρένο περίπου σε όλες τις δημόσιες, κοινωνικές, ανοιχτές πλευρές της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας. Οι σταρ κολλούσαν, τα γυρίσματα ταινιών και σειρών σταμάταγαν, τα φεστιβάλ ακυρώνονταν, τα σινεμά έκλειναν. Γενικά, ο κινηματογράφος έμοιαζε να μπαίνει ολόκληρος σε καραντίνα.

Με μια εξαίρεση, βέβαια. Ενώ τα προαναφερθέντα ισχύουν 100%, την ίδια ώρα οι streaming πλατφόρμες άρχισαν να τρίβουν ακόμα περισσότερο τα χέρια τους. Και λογικό δεν είναι; Μπορεί οι δικές τους παραγωγές που ετοιμάζονταν να μπήκαν στον πάγο, αλλά η προθυμία του κόσμου να λιώσει σπίτι και να μπιντζάρει πράγματα αυξήθηκε δραματικά. Κι έτσι, το παραδοσιακό κινηματογραφικό box office του σαββατοκύριακου έδωσε την θέση του στο box office του streaming.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα οι μεγάλες streaming πλατφόρμες έδωσαν στη δημοσιότητα τις ταινίες που είδε περισσότερο ο κόσμος το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Για το Netflix, ας πούμε, η πιο μεγάλη επιτυχία ήταν το Spenser Confidential, δηλαδή η νέα ταινία του Mark Wahlberg που είδατε στα προτεινόμενα και απορήσατε ποιος τα βλέπει αυτά τα πράγματα.

Την ίδια ώρα, στο Hulu η πιο δημοφιλής ταινία ήταν το Big Time Adolescence με τον Pete Davidson, ενώ τα στοιχεία ενοικίασης ταινιών στο  iTunes και το Google Play έδειξαν πως τα μεγαλύτερα νούμερα τα χτύπησαν οι πρόσφατες επιτυχίες του Jumanji: Next Level και του Knives Out αντίστοιχα. Τέλος, τα στούντιο αποφάσισαν σοφά να βγάλουν στην ψηφιακή κυκλοφορία πρόσφατες ταινίες που ακόμα παίζονταν στα σινεμά, όπως έγινε με το Invisible Man και το The Hunt.

Best of internet