Quantcast

Τα «Παράσιτα» γίνονται ασπρόμαυρα, όπως τα ήθελε πάντα στην πραγματικότητα ο δημιουργός τους

Ασπρόμαυρα σαν τη ζωή, αν θέλετε

THE NERDSTREAM

3 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλη χαρά μας έδωσε, φίλες και φίλοι, το γεγονός ότι τα πήγε τόσο καλά το Parasite του Bong Joon Ho. Όχι, δεν αναφερόμαστε μόνο στον φετινό Χρυσό Φοίνικα που πήρε, ούτε το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί σε arthouse blockbuster μαζεύοντας σχεδόν 130 εκ. δολάρια. Εκτός αυτών, χαρήκαμε πολύ που μια τέτοια ταινία, αποκλειστικά μέσω word of mouth σχεδόν, έφερε τόσο πολύ κόσμο (πάνω από 60.000 εισιτήρια) στα ελληνικά σινεμά.

Φυσικά, ο Bong δεν είναι κανένας χτεσινός. Είναι ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, ο οποίος στο παρελθόν μας έχει χαρίσει τις ταινιάρες Memories of Murder, The Host και Snowpiercer. Για την ιστορία, επίσης, το Parasite ήταν μια από τις ταινίες για τις οποίες σας είχαμε προειδοποιήσει στην αρχή της χρονιάς.

Κι ενώ όλοι τώρα περιμένουν το επόμενο βήμα του, εκείνος ετοιμάζεται για κάτι διαφορετικό. Για την ακρίβεια, σκοπεύει να παρουσιάσει την ασπρόμαυρη εκδοχή της ταινίας του στο 49o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, πάντα υπήρξε όνειρό του να γυρίσει μια ασπρόμαυρη ταινία.

Προφανώς, τα ασπρόμαυρα Παράσιτα δεν θα κυκλοφορήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά εικάζουμε ότι πιθανόν να τα δούμε στο Blu-ray της ταινίας που κυκλοφορεί στις 28 Ιανουαρίου με το καλό. Κατά τ’ άλλα, ευχόμαστε στην ταινία και τον σκηνοθέτη της όλα τα Όσκαρ του κόσμου.

Best of internet