Quantcast

“Arrow” (Season 1: 2012-13)

Εσύ η ασπίδα μου, το τόξο και το βέλος…

El Duderino

29 Μαΐου 2013

You have failed this city” – Oliver Queen

 
 

Το CW, γνωστό για τις illustration επιλογές του “The Vampire Diaries”, “Nikita”, “Beauty And The Beast”, έδωσε το πράσινο φως και οι Greg Berlanti (δημιουργός του “Everwood” και γραφιάς στο “Dawson’s Creek”), Marc Guggenheim (γραφιάς των Marvel Comics και DC Comics, καθώς και συν-δημιουργός, μαζί με τον Berlanti, του “Eli Stone”) και Andrew Kreisberg (με θητεία σε κόμικς – “Green Arrow And Black Canary”, “Batman Confidential” – και τηλεόραση – “The Simpsons”, “Boston Legal”, “Fringe”-) δημιούργησαν γεμάτοι ενέργεια και ειλικρινείς προθέσεις το “Arrow” (μια σειρά βασισμένη στον, όχι και τόσο δημοφιλή στην Ελλάδα, Green Arrow της DC), το οποίο παρακολουθεί τις περιπέτειες του δισεκατομμυριούχου playboy, Oliver Queen (Stephen Amell), o οποίος, αφού πέρασε πέντε χρόνια σαν ναυαγός σ’ ένα μυστηριώδες νησί, επιστρέφει στην πόλη του, την Starling City, για να καταπολεμήσει το έγκλημα και τη διαφθορά σαν ένας τοξοβόλος εκδικητής.

 
 

Πατώντας πάνω στο “Smallville”, το οποίο εξιστορούσε τις περιπέτειες του Clark Kent λίγα χρόνια πριν γίνει ο Superman, αναθέτουν το πιλοτικό επεισόδιο στον σκηνοθέτη David Nutter, ο οποίος είναι μανούλα στα πιλοτικά επεισόδια σειρών (“Millennium”, “Dark Angel”, “Smallville”, “Supernatural”, “The Mentalist”), και πετυχαίνουν διάνα, φτιάχνοντας ένα συμπαγές, γεμάτο δράση σύμπαν. Ένα αστραφτερό στολίδι, το οποίο δε σε αφήνει να το πάρεις στα σοβαρά με τους πρωταγωνιστές-μοντέλα του (βέβαια και στα περισσότερα κόμικς οι χαρακτήρες σαν πανέμορφα μοντέλα δεν εμφανίζονται;) και τις διαπροσωπικές σχέσεις βγαλμένες από το “Beverly Hill, 90210”, αλλά με τις σκηνές δράσης κινηματογραφικού επιπέδου και την αύρα μυστηρίου που αναδύεται με κάθε flashback επίσκεψη στο νησί, όπου ήταν ναυαγός ο Oliver, να σε κερδίζει ανεπιστρεπτί. Μερικοί από τους πιο γνωστούς κακούς της DC, όπως ο Deadshot και ο Deathstroke, εμφανίζονται προκαλώντας ρίγη θαυμασμού στους fans, ενώ παράλληλα το αυθεντικό υλικό αποδίδεται ελεύθερα με έμπνευση και σεβασμό.

 
 

Ο πρωταγωνιστής Stephen Amell είναι ένας Tom Crusie εν τη γενέσει, και σε όλες τις σκηνές δράσης είναι απολαυστικός. Το μέλλον στο είδος των ταινιών δράσης του ανήκει. Από ‘κει και πέρα οι περισσότερες ερμηνείες είναι ξύλινες, γι’ αυτό ίσως φταίνε και οι όχι και τόσο καλογραμμένοι διάλογοι της σειράς, με τους Colin Donnell, David Ramsey, John Barrowman (“Doctor Who”) και τη μορφάρα Paul Blackthorne (φτυστός ο Billy Bob Thornton) να ξεχωρίζουν. Οι κύριες Holland και Thompson, αδερφή και μητέρα του Oliver αντίστοιχα, με κάνουν να εύχομαι ο Green Arrow να ήταν ένα ορφανό μοναχοπαίδι σαν τον Bruce Wayne.

 
 

Το σκοτεινό και άκρως δραματικό τελευταίο επεισόδιο μας γεμίζει προσδοκίες για τη δεύτερη σεζόν, που έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα, και αν μειωθούν οι γλυκανάλατες στιγμές που θυμίζουν νεανική σαπουνόπερα, το συγκεκριμένο σήριαλ θα μνημονεύεται για χρόνια. Για την πιο ένοχη, τηλεοπτική απόλαυση από τις Η.Π.Α. λοιπόν τίποτα λιγότερο από…

3.5/5

 
 

Πάρε και το trailer της σειράς:
http://www.youtube.com/watch?v=gk_ji5Yu_Mg

Best of internet