Quantcast

Ετοιμάζεται reboot του Face/Off, το δεχόμαστε μόνο αν όλοι οι χαρακτήρες είναι ο Nicolas Cage

Αυτό δεν είναι το νόημα έτσι κι αλλιώς;

THE NERDSTREAM

10 Σεπτεμβρίου 2019

Έχουμε βαρεθεί να το λέμε, πραγματικά. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται reboot το κάθε τι στο Hollywood. Δεν είναι μόνο ότι μας γεμίζει με ως επί το πλείστον αχρείαστες αναβιώσεις παλιών franchises με στόχο το οικονομικό ξεζούμισμα της νοσταλγίας. Είναι επίσης ότι σε λίγο θα εκλείψουν τόσο πολύ οι original ιδέες στο μαζικό σινεμά που δύσκολα θα βρίσκεις πια μια αξιοπρεπή ταινία στις αίθουσες που να μην ανήκει σε κάποιο ήδη εδραιωμένο franchise.

Σ’ αυτό, βέβαια, υπάρχουν εξαιρέσεις. Κάποιες φορές μπορεί ένα reboot να πάρει ένα παλιό cult classic και να το αναβιώσει σε νέα κατεύθυνση με ένα αυθεντικό καλλιτεχνικό όραμα, όπως έκανε το Mad Max: Fury Road. Άλλες φορές μπορεί να έχουμε το remake μιας λιγότερο ή περισσότερο άγνωστης ταινίας που αποκτάει ένα mainstream τεράστιο κοινό, όπως στην περίπτωση του Internal Affairs και του The Departed. Ή απλά έχουμε κάτι τελείως διαφορετικό που κρατάει μια βασική ιδέα του original, όπως στο La Jetee και το 12 Monkeys.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όμως, έχουμε κυνικές χολιγουντιανές αρπαχτές. Και κάτι μας λέει ότι κάπως έτσι θα είναι και το επερχόμενο reboot του Face/Off που ανακοινώθηκε σήμερα. Η κλασική 90s action καλτίλα του John Woo με τους Nicolas Cage και John Travolta πρόκειται να αποκτήσει ένα reboot από την Paramount, το οποίο θα γράψει ο  Oren Uziel, σεναριογράφος του πετυχημένου 22 Jump Street αλλά και του απαίσιου The Cloverfield Paradox. Προς το παρόν, δε γνωρίζουμε κανένα άλλο όνομα που να έχει ανακοινωθεί για την ταινία.

Αν έχουμε να προτείνουμε κάτι πάντως, αυτό είναι η αντικατάσταση όλων των χαρακτήρων της ταινίας από τον Nicolas Cage, προκειμένου να έχουμε μια αυθεντική ψυχεδελική υπερβατική εμπειρία. Ούτως ή άλλως, η τεχνολογία υπάρχει ήδη:

Best of internet