Αυτές είναι 3 ταινίες που προλαβαίνεις (και πρέπει) να δεις σε θερινό σινεμά

Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει Καλό Χειμώνα

THE NERDSTREAM

17 Σεπτεμβρίου 2019

Ακόμα είναι καλοκαίρι. ΟΚ; Ας το εμπεδώσουμε. Αυτό, λοιπόν, πρώτον σημαίνει ότι δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τοξικούς ανθρώπους που ήδη από τις 16 Αυγούστου ξεστομίζουν φράσεις όπως “καλό χειμώνα”, “τα κεφάλια μέσα”, “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” και άλλα τέτοια χαριτωμένα σαδιστικά ευφυολογήματα που μοιάζουν να έχουν βγει κατευθείαν από το στόμα μπαμπά σε σειρά ελληνικής τηλεόρασης των 90s.

Δεύτερον, όμως, σημαίνει ότι ακόμα μπορούμε να επιδοθούμε σε μια σειρά από καλοκαιρινές απολαύσεις ακόμα κι αν είμαστε στην Αθήνα αντί για κάποιο random νησί του Αιγαίου. Θέλεις δηλαδή να πας κανένα θερινό σινεμά, να ξεχαστείς λίγο, να μυρίσεις κανένα γιασεμί, να μονομαχήσεις με κανένα κουνούπι, να απολαύσεις μια παγωμένη Fischer, να δεις καμιά ωραία ταινούλα τέλος πάντων – έγκλημα είναι;

Όχι, καθόλου έγκλημα δεν είναι. Τουναντίον, είναι η πιο ευγενής επιθυμία που θα μπορούσε να έχει κανείς στα τέλη του Αυγούστου στις αρχές Σεπτέμβρη μέσα σε έναν τόσο σκληρό και καυτό κόσμο. Και δεν υπάρχει καλύτερο βάλσαμο γι’ αυτήν την σκληρότητα και την κάψα από ένα τρυφερό βράδυ σε θερινό σινεμά με την απόλυτα ταιριαστή, δροσερή και πάντα κινηματογραφική παρέα της Fischer. Για καλή σου (και καλή μας) τύχη, ευτυχώς οι επιλογές είναι ακόμα πολλές. Βασικά, όχι μόνο είναι πολλές, αλλά μπορείς να δεις μερικές από τις καλύτερες ή πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς σε θερινό, κάτω απ’ τα αστέρια, like a boss. Κρατήστε σημειώσεις:

Once Upon a Time in Hollywood

Πόσο καλή ταινία είναι: Είναι η καινούρια ταινία του Quentin Tarantino, άρα δεν έχει σημασία αν είναι καλή ή όχι. Είναι ένα event από μόνη της. Θέλεις να λείπεις από αυτό το event; Ακριβώς, δεν θέλεις.

Πόσο καλοκαιρινή ταινία είναι: Πρώτον, τοποθετείται κατά ένα μεγάλο μέρος της στο καλοκαίρι του 1969. Δεύτερον, υποψιαζόμαστε πως όλο το 1969 ήταν ένα τεράστιο καλοκαίρι. Καταλαβαίνετε δηλαδή: χιπισμός, Λος Άντζελες, California Dreamin’, πιο καλοκαίρι δεν γίνεται.

A Rainy Day in New York

Πόσο καλή ταινία είναι: Είναι Woody Allen, οπότε ήδη ξέρετε περίπου το 92% όσων χρειάζεται να ξέρετε για την ταινία. Αν δεν συμπαθείτε τον σκηνοθέτη, καλώς. Αν τον συμπαθείτε όμως, τότε γνωρίζετε πολύ καλά γιατί θα έπρεπε να την έχετε δει ήδη.

Πόσο καλοκαιρινή ταινία είναι: Ο θρύλος λέει ότι το ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού του Woody Allen με τα ελληνικά σινεμά είναι η λεπτή κλωστή που συγκρατεί το σύμπαν από το να καταρρεύσει. Δεν επιβεβαιώνουμε, δεν διαψεύδουμε.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Πόσο καλή ταινία είναι: Είναι η καλύτερη ταινία του Fast & Furious franchise; Όχι, δεν είναι. Αλλά είναι μια από τις πλήρως ικανοποιητικές σε ένα από τα πιο ακούραστα κι απρόσμενα αξιοπρεπή χολιγουντιανά franchises της τελευταίας εικοσαετίας. Αν μη τι άλλο, έχει έναν φρενήρη David Leitch (Deadpool 2, John Wick, Atomic Blonde) στην σκηνοθεσία κι ένα εξαιρετικά χαρισματικό καστ με τους Jason Statham, The Rock και Idris Elba.

Πόσο καλοκαιρινή ταινία είναι: Φουλ. Αν μας ρωτάτε, τότε θα έπρεπε κάθε ταινία που προβάλλεται καλοκαίρι να έχει μια ρήτρα που να επιβάλει κόντρες με αμάξια, καταδιώξεις, μπουνοκλωτσίδια, πιστολίδια, κυβερνο-τρομοκράτες και θανατηφόρους ιούς. Δεν φταίμε εμείς, απλά όλα αυτά είναι πράγματα που φωνάζουν καλοκαίρι.

Όπως καταλαβαίνετε, το κινηματογραφικό καλοκαίρι είναι ακόμα ολοζώντανο, αντέχει, όπου και να το ζήσετε, όποια ταινία κι αν δείτε. Κι η εξόχως κινηματογραφική Fischer είναι πάντα εδώ για να το περάσουμε παρέα.

Αναζητήστε τα Once Upon a Time in Hollywood, Α Rainy Day in New York και Fast & Furious: Hobbs & Shaw στους θερινούς κινηματογράφους Σινέ Παρί, Σινέ Φιλοθέη, Μπομπονιέρα, Σινέ Αλίκη, Σινέ Φλοίσβος, Cine Δεξαμενή, Σινέ Γέρακας, Ελληνίς Cinemax, Σινέ Αβάνα, Σινέ Αριάν, Αμαρυλλίς και Βοτσαλάκια στην Αττική και Σινέ Πανόραμα στην Θεσσαλονίκη.

#StarringFischer #ItsAboutYourTaste #FischerBeer

Best of internet