Quantcast

Κάπως έτσι θα έμοιαζε το prequel του Pulp Fiction που δεν κατάφερε να φτιάξει ο Tarantino

Πολύ πριν το Χόλιγουντ γαμηθεί στα prequels βέβαια

THE NERDSTREAM

8 Αυγούστου 2019

Μπορεί σήμερα ο Quentin Tarantino να μοιάζει ένας από τους αδιαμφισβήτητους άρχοντες του αμερικάνικου σινεμά, αλλά το 1994 που έβγαζε το Pulp Fiction, την δεύτερη ταινία του, τίποτα δεν ήταν εγγυημένο. Ο ίδιος πάλευε χρόνια να κάνει σινεμά κι η πρώτη ταινία του, το αριστουργηματικό Reservoir Dogs, μετά βίας δεν είχε μπει μέσα στο box office, ενώ αγνοήθηκε λίγο-πολύ από όλα τα σημαντικά βραβεία και φεστιβάλ.

Το Pulp Fiction τα θέρισε όλα βέβαια. Πήρε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, κέρδισε Όσκαρ Σεναρίου με 6 ακόμα υποψηφιότητες, έβγαλε πάνω από 200 εκ. δολάρια. Σύμφωνα με τον θρύλο, μετά την επιτυχία της ταινίας ο Tarantino σκεφτόταν να κάνει ένα prequel με τον John Travolta που θα είχε τον τίτλο Double V Vega.

Μέχρι τώρα ποτέ δεν είχαμε μάθει πολλές λεπτομέρειες γι’ αυτό το πρότζεκτ, αλλά τις προηγούμενες μέρες ο σκηνοθέτης μίλησε με το Cinema Blend κι αποκάλυψε μερικά πράγματα για το prequel που δεν είδαμε ποτέ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ποτέ δεν γράφτηκε ολοκληρωμένο σενάριο, αλλά η βασική ιδέα ήταν σχηματισμένη μέσα στο μυαλό του.

Στο Double V Vega, λοιπόν, θα παρακολουθούσαμε τον Vincent του Pulp Fiction την περίοδο που διέμενε στο Άμστερνταμ και διεύθυνε κάποια κλαμπ για λογαριασμό του Marsellus Wallace. Εκεί, θα τον επισκεπτόταν ο Vic του Michael Madsen από το Reservoir Dogs και θα βλέπαμε ένα σαββατοκύριακο που θα πέρναγαν μαζί.

Ναι ΓΤΧ, θα είχαμε μια crossover ταινία με Pulp Fiction και Reservoir Dogs μαζί. Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο χαστούκι που τρώμε φέτος το καλοκαίρι μετά την αποκάλυψη ότι στο παρελθόν λίγο έλειψε να είχαμε τον Tom Hardy στον ρόλο του Wolverine.

Τέλος πάντων, ευτυχώς θα καταφέρουμε να ξεχαστούμε στις 22 Αυγούστου που το Once Upon a Time in Hollywood, η νέα ταινία του Tarantino, βγαίνει στους σινεμάδες.

Best of internet