Quantcast

Η Disney ξαναβγάζει το Avengers: Endgame στις αίθουσες με νέες σκηνές για να μας αρμέξει λίγο περισσότερο

Αλλά κυρίως για να σπάσει το ρεκόρ του Avatar στο box-office

THE NERDSTREAM

20 Ιουνίου 2019

Κι όμως ναι, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, αυτή η μικρή indie ταινιούλα που λέγεται Avengers: Endgame έβγαλε κάμποσα λεφτάκια κι αποτέλεσε από του πουθενά μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες όλων των εποχών. Ποιος θα το περίμενε;

Μέχρι τώρα, μέσα σε δύο μήνες, η ταινία των αδερφών Russo που έκλεισε ένα σημαντικό κεφάλαιο για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel έχει μαζέψει 2,74 δις δολάρια, ποσό που καθόλου περίεργο δεν θα ήταν να προκαλέσει ίλιγγο σε κάθε λογικό άνθρωπο. Και τώρα λοιπόν η Disney αποφάσισε να ξαναβγάλει το Endgame στα σινεμά για άλλη μια σύντομη γύρα (πράγμα συνηθισμένο σε περιόδους κοντά στα κινηματογραφικά βραβεία), υποσχόμενη πως η ταινία θα περιέχει μια νέα after-credits σκηνή και μερικά έξτρα deleted καλούδια.

Βέβαια, είναι σαφές πως ο ένας και μοναδικό λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η αυτοκρατορία του Μίκι Μάους θέλει διακαώς να ξεπεράσει σε έσοδα το Avatar του James Cameron, το οποίο το 2009 έφτασε τα 2,78 δις δολάρια, παραμένοντας μέχρι σήμερα η ταινία με τα μεγαλύτερα έσοδα σε καθαρούς αριθμούς. Προφανώς, το Endgame θα καταφέρει εύκολα να μαζέψει αυτά τα 40 εκ. δολάρια που λείπουν για να πάει στην πρώτη θέση, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτά είναι νούμερα που δεν λαμβάνουν υπόψιν τον πληθωρισμό και δεν λένε ιδιαίτερα πολλά πράγματα για το πόσοι πήγαν στις αίθουσες και πόσο ήταν το πραγματικό κέρδος μιας ταινίας.

Αν κοιτάξουμε λοιπόν τις λίστες που λαμβάνουν αυτές τις παραμέτρους υπόψιν, θα δούμε ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται το Gone with the Wind (για πάντα), το Avatar είναι δεύτερο, ενώ το Endgame είναι πέμπτο. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά πιθανώς να αλλάξουν στο τέλος της χρονιάς που βγαίνει το φινάλε της νέας τριλογίας Star Wars, αλλά μέχρι τότε έχουμε χρόνο.

Στο μεταξύ, αν δε θέλετε να σκάσετε ξανά λεφτά για το Endgame, μπορείτε να περιοριστείτε σ’ αυτήν την 8άμπιτη βερζιόν της τελικής μάχης που έσκασε χτες μύτη στο YouTube:

Best of internet