Quantcast

Κάπου 200 κλασικές κορεάτικες ταινίες σας περιμένουν να τις δείτε τζαμπέ στο YouTube

Βάλτε περισσότερο ασιατικό σινεμά στη ζωή σας

THE NERDSTREAM

4 Ιουνίου 2019

Μεγάλη χρονιά φέτος για το σινεμά της Νοτίου Κορέας, αγαπητοί αναγνώστες που απογοητευτήκατε γιατί πιθανώς ο τίτλος σας παραπλάνησε και περιμένατε λίγο παλιό καλό κινηματογράφο της σοσιαλιστικής πατρίδας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Συγκεκριμένα, οι Κορεάτες είδαν τον φετινό Χρυσό Φοίνικα των Καννών να πηγαίνει στο Parasite του σπουδαίου Κορεάτη σκηνοθέτη Bong Joon-ho, ο οποίος στο παρελθόν μας έχει χαρίσει τις ταινιάρες Memories of Murder, The Host και Snowpiercer. Για την ιστορία, επίσης, ήταν μια από τις ταινίες για τις οποίες σας είχαμε προειδοποιήσει στην αρχή της χρονιάς.

Εκτός αυτού, όμως, το 2019 κλείνουν 100 χρόνια από την γέννηση της κορεάτικης κινηματογραφικής βιομηχανίας, και το Korean Film Archive είπε να το γιορτάσει δίνοντάς μας ελεύθερη πρόσβαση σε ένα τεράστιο μέρος της σπουδαίας κινηματογραφικής παράδοσης της Κορέας. Συγκεκριμένα, το επίσημο κανάλι τους στο YouTube μας προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε δωρεάν σχεδόν 200 ταινίες από τα 60s μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα σ’ αυτές βρίσκονται φυσικά διαμάντια σαν το Between the Knees, το Chunhyang και το The Day a Pig Fell Into the Well, αλλά κι αμέτρητες ταινίες που αλλιώς δεν θα είχαμε καμία απολύτως ευκαιρία να δούμε στην οθόνη μας.

Best of internet