Quantcast

Υπήρχε μια ταινία X-Men με τον Tom Hardy ως Wolverine, αλλά δεν ήμασταν άξιοι να τη δούμε

Ήταν καλύτερα όταν δεν ξέραμε

THE NERDSTREAM

31 Μαΐου 2019

Αληθινό rollercoaster είναι το κινηματογραφικό σύμπαν των X-Men εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Η αρχή με τα X-Men και X-2 στις αρχές των 00s έδωσε τεράστια ώθηση στον superhero κινηματογράφος, αλλά μετά το πράγμα πήρε μια μεγάλη κάτω βόλτα με τα βασανιστικά Last Stand και Wolverine, κι έκτοτε το πράμα πήγαινε μια πάνω (με τα First Class, Days of Future Past, Logan) μια κάτω (με τo δεύτερο Wolverine και το Apocalypse).

Μια από τις καλύτερες ταινίες X-Men πάντως (η δεύτερη καλύτερη αν μας ρωτάτε, μετά το Logan) είναι το First Class του Matthew Vaughn, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για το Kick-Ass και το Kingsman μεταξύ άλλων. Παρόλα αυτά, ο Vaughn δεν γύρισε ποτέ δεύτερη X-Men ταινία, και αυτές τις μέρες μίλησε με το ComingSoon αποκαλύπτοντας ποια ήταν τα τότε σχέδιά του για την δική του X-Men τριλογία.

Σύμφωνα με τον Vaughn, η δεύτερη ταινία που είχε συζητηθεί με την Fox ήταν μια ιστορία με έναν νεαρό Wolverine στα 70s και η τριλογία θα έκλεινε με την δική του εκδοχή για το Days of Future Past. Το στούντιο όμως δεν γούσταρε τον σχεδιασμό του Vaughn, αφού ήθελε να ξεκινήσει κατευθείαν το Days of Future Past, και προχώρησε με άλλους σκηνοθέτες στις επόμενες ταινίες, στερώντας μας μια κατά πάσα πιθανότητα υπέροχη τριλογία.

Αυτό που είχε σχεδιάσει και το αρνήθηκαν, οι άμπαλοι, ήτα μια ταινία με τον Tom Hardy ως νεαρό Wolverine στη δεκαετία του ’70 ώστε να υπάρξει άλλη μια δυνατή ιστορία πριν το μεγάλο φινάλε της τριλογίας. Και σύμφωνα με τον ίδιο, πάντα, τα στελέχη του Χόλιγουντ δεν σκαμπάζουν και πολύ από αφηγηματικό ρυθμό. Επίσης, μας στέρησαν τον Hardy ως Wolverine, πράγμα ασυγχώρητο. Κατά τ’ άλλα, την επόμενη βδομάδα περιμένουμε το Dark Phoenix, με τις φιλοδοξίες μας να είναι αρκετά χαμηλές ώστε να ελπίζουμε σε μια έκπληξη μετά το φιάσκο του Apocalypse.

Best of internet