Quantcast

Μετά από πολύ καιρό, ένα κινηματογραφικό περιοδικό κυκλοφορεί ξανά στα ελληνικά σινεμά

Το Cineuropa διανέμεται δωρεάν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

THE NERDSTREAM

14 Μαρτίου 2019

Η αλήθεια είναι πως, από την αναστολή λειτουργίας του περιοδικού «Σινεμά» κι έπειτα, η απουσία ενός τακτικού μηνιαίου κινηματογραφικού εντύπου από τα ντόπια πράγματα έχει γίνει ιδιαιτέρως αισθητή. Όχι ότι λείπουν τα ελληνικά sites που ειδικεύονται στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό περιεχόμενο. Υπάρχουν, πληθαίνουν, αυγατίζουν – κι ένα απ’ αυτά είμαστε κι εμείς, αγαπητοί φίλοι κι αγαπητές φίλες.

Από την άλλη, βέβαια, πάντα είναι αλλιώς να πιάνεις κάτι στα χέρια σου. Δεν θέλουμε να αρχίσουμε τις γεροντίλες για τη μυρωδιά του χαρτιού και τέτοια γραφικά πράγματα, θα πούμε όμως ότι ενηλικιωθήκαμε στο μεταίχμιο της υποχώρησης του έντυπου τύπου και της μαζικοποίησης του ίντερνετ, οπότε τα αγαπήσαμε εξίσου και τα δύο.

Πριν από δύο μήνες περίπου, λοιπόν, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του κινηματογραφικού περιοδικού Cineuropa, το οποίο διανέμεται δωρεάν κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στους κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το περιοδικό εκδίδεται σε συνεργασία με το Cineuropa.org, τον μεγαλύτερο οργανισμό για τον κινηματογράφο στην Ευρώπη, και περιλαμβάνει κριτικές των νέων ταινιών κάθε μήνα, συνεντεύξεις με δημιουργούς, ανταποκρίσεις από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ , κινηματογραφικά νέα, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί ένα ελεύθερο βήμα για τους κινηματογραφιστές της χώρας.

Στο 3ο τεύχος που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη, μπορείτε να βρείτε συνεντεύξεις με τους Neil Jordan, Isabelle Huppert, Abdellatif Kechich, Mads Mikkelsen, αλλά και μια συζήτηση των σκηνοθετών Γιάννη Κορρέ και Άγγελου Φραντζή για τη νέα ταινία του δεύτερου, Ακίνητο Ποτάμι. Παράλληλα, περιλαμβάνει αφιερώματα στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, στα φετινά Oscars και στο επερχόμενο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που γιορτάζει τα 20α του γενέθλια.

Μπορείτε πάντα, τέλος, να επισκέπτεστε την σελίδα του Cineuropa στο Facebook, ενώ αναλυτικά τα σημεία διανομής βρίσκονται εδώ, μαζί με το εξώφυλλο του νέου τεύχους:

Best of internet