Quantcast

To Outview Queer Film Festival σου ζητάει να ΒΓΕΙΣ και να ΠΕΙΣ

Ελάτε να συμμετέχετε στο μεγάλο γύρισμα της καμπάνιας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου

THE NERDSTREAM

2 Φεβρουαρίου 2019

Το 12o Outview Film Festival με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου δημιουργεί ένα video για τους σκοπούς της καμπάνιας: «ΒΓΕΣ και ΠΕΣ».

Στόχος αυτής της καμπάνιας/διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα βιώματα των ευπαθών ομάδων μέσα στην πόλη που ζούνε και κινούνται καθημερινά μέσα στην πόλη.

Στα μέσα Φεβρουαρίου 2019, εγκαινιάζουμε στα social media μια μεγάλη καμπάνια για το πως νιώθεις, πλέον, όταν προχωράς σε αυτή την πόλη.

Για τις ανάγκες αυτής της καμπάνιας δημιουργούμε ένα βίντεο με τίτλο «ΒΓΕΣ και ΠΕΣ». Ελάτε να συμμετέχετε στο μεγάλο γύρισμα:

«ΒΓΕΣ και ΠΕΣ»

Που; Στην Γλάδστωνος

Πότε; Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 11.00

Γιατί; Για την τελευταία σκηνή γυρίσματος του βίντεο για την καμπάνια «Βγες και Πες».

Πρωταγωνιστεί: η Αννα Γούλα Βαρδινογιάννη 

Σκηνοθετεί: ο Χρήστος Δήμας

Χορογραφεί: η Εύη Τσακλάνου.

Παραγωγή: Outview Film Festival

Χορηγός επικοινωνίας: Luben.TV

Με την υποστήριξη: του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

#vgeskaipes

Το concept:

Το 12ο Outview Film Festival 2019, με μία online καμπάνια – έναρξη Φεβρουάριος 2019, επιθυμεί να παροτρύνει τον κόσμο της πόλης μας, να χρησιμοποιήσει την σύγχρονη τεχνολογία για να περιγράψει την καθημερινή του εμπειρία στην σημερινή Ελλάδα.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κινηματογραφικό παζλ, μέσα από ένα 2ήμερο μαραθώνιο προβολών των ταινιών, στα πλαίσια του φεστιβάλ, το οποίο θα περιγράφει μέσα από μαρτυρίες, το πως είναι να κινείσαι στην πόλη σου σήμερα και πόσο ασφαλής νιώθεις.

Η δράση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο μέρα μεσημέρι, όπου δολοφονήθηκε με αγριότητα.

Τα δέκα καλύτερα βίντεο, θα γίνουν σπονδυλωτή ταινία, μια παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και θα δίδονται δωρεάν για προβολές σε σχολεία, πανεπιστήμια και Ιδρύματα.

To video της καμπάνιας:

Σύνοψη Σεναρίου:
Η περσόνα Άννα Γούλα σε πρώτο πλάνο διασχίζει την πόλη ενώ γύρω της συμβαίνουν περιστατικά σε σχέση με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, 3 σκηνές με αίσθημα ανασφάλειας και 3 με αίσθημα ασφάλειας.  Παράδειγμα περιστατικών είναι η ενδοοικογενειακή βία, το bullying, ο ρατσισμός.

Credits:
Concept Καμπάνιας/Project Manager: Μαρία Κατσικαδάκου (a.k.a Maria Cyber)
Σενάριο: Πάνος Θάνος, Αικατερίνη Κονταρίνη

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Παραγωγή: Outview Film Festival
Χορηγός επικοινωνίας: Luben.TV
Καλλιτέχνη Διεύθυνση/Υπεύθυνη παραγωγής: Αικατερίνη Κονταρίνη
Καλλιτεχνική επιμέλεια/Ενδυματολόγος: Πάνος Θάνος
Πρωταγωνιστεί: Χαρά Κολαίτη (Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη),

Με την υποστήριξη του:
Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Καμπάνια:
Proud Life Ngo

Λίγα Λόγια για τον σκηνοθέτη:

Δήμας Χρήστος

Ο Χρήστος Δήμας είναι ένας από τους ταλαντούχους Έλληνες σκηνοθέτες με πολύ πλούσιο βιογραφικό και κάποια βραβεία κινηματογραφικά στις πλάτες τους, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχει υπάρξει σεναριογράφος και σκηνοθέτης στη σειρά του ALPHA “Κόκκινος Κύκλος” σε συνεργασία με τον Πάνο Κοκκινόπουλο. Επίσης μαζί με τον Χριστόφορο Παπακαλίατη έχει σκηνοθετήσει επεισόδια από την σειρά «Δυο Μέρες Μόνο».

Κάποιες από τις κινηματογραφικές του ταινίες είναι:

2001, ΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ, 35mm, έγχρωμη, 105′

2003, ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ – 1ος κύκλος, τηλεοπτική σειρά

2009, ΝΗSOS, 35mm, έγχρωμη, 97′

2015, AMORE MIO, DCP, έγχρωμη, 95′

Λίγα Λόγια για την «Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη»:

Η Χαρά Κολαϊτη, απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, δημιούργησε την «περσόνα» Άννα Γούλα.

Η Άννα Γούλα είναι ένα λαϊκό είδωλο που δημιούργησε και ενσάρκωσε η καλλιτέχνις. Πρωτοπόρος του σκυλάδικου, η Άννα Γούλα είναι καρπός της δημοκρατικής ενσωμάτωσης, της μαζικής πολιτιστικής συμμετοχής και της οικονομικής αισιοδοξίας της ελληνικής κοινωνίας της δεκαετίας του ‘80.

Ευτελείς έρωτες, η Ακρόπολη, η αισθητική των show biz περιοδικών, το πρόσφατο κιτς στην αρχιτεκτονική και το design και το σεξουαλικοποιημένο και πρόθυμο σώμα της Άννα Γούλα πρωταγωνιστούν σε αυτή την καλά ενορχηστρωμένη μίμηση της οριζόντιας έλξης και επανεφεύρεσης της «παράδοσης» στην ελληνική κοινωνία του τέλους του 20ού αιώνα.

Εμβαθύνοντας στο trash για να το καταστήσουν απολαυστικό, τα μουσικά βίντεο, οι συνεντεύξεις και οι δημόσιες εμφανίσεις της Άννα Γούλα επιδιώκουν μια φεμινιστική αναθεώρηση της κοινωνικής κανονικότητας.

Best of internet