Quantcast

11 χρόνια χωρίς τον Heath Ledger: Όλη η κινηματογραφική του πορεία μέσα από 11 στιγμιότυπα

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο παντοτινός Joker της καρδιάς μας

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

22 Ιανουαρίου 2019

Έντεκα ολόκληρα χρόνια κλείνουν σήμερα από την μέρα που έφυγε απ’ την ζωή ο Heath Ledger, την 22η Ιανουαρίου 2008. Και, ναι, ήταν ένας θάνατος πολύ σημαντικός για την pop κουλτούρα της γενιάς μας, μαζί με αυτόν της Amy Winehouse τρία χρόνια αργότερα, αφού επρόκειτο για έναν ηθοποιό που, στην σύντομη πορεία του στο σινεμά, κατάφερε να αποτυπωθεί παντοτινά στην κινηματογραφική μυθολογία. Ήταν αγαπημένο παιδί του Terry Gilliam στους Brothers Grimm και τον Dr. Parnassus. Ήταν, μαζί με τον Jake Gyllenhaal, η κατεξοχήν ανδρική mainstream queer φιγούρα της κινηματογραφικής φουρνιάς μας στο Brokeback Mountain. Ήταν ένας από τους Bob Dylan του I’m Not There. Ήταν ο απόλυτος Joker, γαμώτο.

Ο Heath Ledger μας άφησε σε ηλικία 28 ετών, πριν βγουν στις αίθουσες τα The Dark Knight και The Imaginarium of Dr. Parnassus, όταν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. 11 χρόνια νωρίτερα, το 1997, είχε κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο αυστραλιανό φιλμ Blackrock, συνεχίζοντας γρήγορα με πρωταγωνιστικούς ρόλους στα 10 Things I Hate About You και Two Hands, πριν κάνει το μεγάλο εμπορικό μπαμ με το The Patriot δίπλα στον Mel Gibson. Μετά τον θάνατό του, ο Ledger μυθοποιήθηκε με τον πιο τρυφερό τρόπο από το κοινό και βραβεύθηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Joker.

Επειδή μας λείπει, λοιπόν, είπαμε να κάνουμε μια μικρή περιήγηση στην φιλμογραφία του μέσα από 11 στιγμιότυπα των σημαντικότερων ρόλων του.

10 Things I Hate About You (1999)

Two Hands (1999)

The Patriot (2000)

A Knight’s Tale (2001)

Monster’s Ball (2001)

The Brothers Grimm (2005)

Brokeback Mountain (2005)

Casanova (2005)

I’m Not There (2007)

The Dark Knight (2008)

The Imaginarium Of Dr. Parnassus (2009)

Best of internet