Quantcast

Για horror ταινία ψήνεται ο Edgar Wright μετά το Baby Driver, γιατί αυτή είναι η φάση πλέον

Τον εμπιστευόμαστε

THE NERDSTREAM

22 Ιανουαρίου 2019

Το έχουμε ξαναπεί και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το λέμε, αγαπητοί φίλοι κι αγαπητές φίλες: ο κινηματογράφος τρόμου περνάει μια χρυσή εποχή – κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους σαν θεατές, αλλά πρωτίστως σαν ανθρώπους. Μ’ αυτήν την έννοια, δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλο και περισσότεροι καταξιωμένοι δημιουργοί επιστρέφουν στο horror, είτε είχανε παρελθόν σ’ αυτό είτε όχι.

Ο επόμενος σ’ αυτήν την λίστα (που μεταξύ άλλων έχει και τον Jim Jarmusch) είναι ο πολυ-αγαπημένος Edgar Wright, το άξιο golden boy της απανταχού nerdοσύνης. Ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε την αξεπέραστη σε επίπεδο σύγχρονης κωμωδίας Cornetto Trilogy, το υπέροχο Scott Pilgrim αλλά και το απόλυτο καλτ τηλεοπτικό αριστούργημα Spaced, ετοιμάζεται για την επόμενη ταινία του (μετά το χλιαρό Baby Driver του 2017) κι αυτή η ταινία θα είναι horror.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι μια ταινία ψυχολογικού τρόμου με γυναίκα πρωταγωνίστρια, η οποία θα αντλεί την έμπνευσή της από κλασικά αριστουργήματα του είδους σαν το Repulsion του Roman Polanski ή το Don’t Look Now του προσφάτως εκλιπόντος Nicolas Roeg. Κατά τ’ άλλα, δεν έχουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο πρότζεκτ, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα χαρούμε πολύ να δούμε τον Wright σε μια horror εκδοχή διαφορετική από την σατιρική του Shaun of the Dead.

Best of internet