Quantcast

Αυτή η λίστα με τις 897 αγαπημένες ταινίες του Martin Scorsese είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το σινεμά

Ο μπαμπάς μας

THE NERDSTREAM

17 Ιανουαρίου 2019

Ε, ντάξει, είναι ο Martin Scorsese. Τι άλλο να πούμε τώρα; Ο άνθρωπος είναι σαφέστατα ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς στην ιστορία του σινεμά εδώ και περίπου μισό αιώνα, αλλά εκτός αυτού είναι επίσης κι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αφοσιωμένους σινεφίλ που έχουν περάσει από τον πλανήτη. Ο Scorsese έχει ένα γιγάντιο εύρος κινηματογραφικών γνώσεων, κάτι που αποδεικνύει όποτε του δίνεται η ευκαιρία, αλλά έχει επίσης επιμεληθεί και την αποκατάσταση κάμποσων παλιών ταινιών.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, λοιπόν, όταν του δίνεται δημόσιο βήμα, o Scorsese αναφέρεται εξαιρετικά συχνά στο ίδιο το μέλλον του σινεμά, καθώς εμείς περιμένουμε τόσο το The Irishman όσο και την ήδη ανακοινωμένη επόμενη ταινία του. Εκτός αυτών, όμως, ο 77χρονος δημιουργός δεν χάνει ευκαιρία να αναφερθεί και σε ταινίες που αγαπάει. Έτσι, το πολυ-αγαπημένο μας MUBI έκατσε και έφτιαξε μια λίστα με όλες τις ταινίες που έχει πει πως αγαπάει ο Martin Scorsese.

Το αποτέλεσμα είναι μια κτηνώδης λίστα 897 ταινιών από τις πρώτες μέρες του σινεμά μέχρι τον 21ο αιώνα (πέρσι, για την ακρίβεια), την οποία μπορείτε να σκρολάρετε ολόκληρη εδώ – τσεκάροντας παράλληλα για την φάση πόσες έχετε δει.

Μια μικρή γεύση μπορείτε να πάρετε παρακάτω:

Best of internet