Quantcast

H βιογραφική μαύρη κωμωδία με τον Christian Bale ως αρχιγεράκι Dick Cheney φαίνεται καλή φάση, περιέργως

Θα ακολουθήσουν σκληρές πλην αστείες εικόνες

THE NERDSTREAM

23 Νοεμβρίου 2018

Η αλήθεια είναι πως, όταν πρωτακούσαμε ότι έρχεται μια βιογραφική ταινία για τον Dick Cheney με τον Christian Bale, δεν ενθουσιαστήκαμε κιόλας. ΟΚ, ο Bale είναι γνωστός μετρ των ακραίων μεταμορφώσεων στην οθόνη (βλέπε The Machinist), αλλά το λιγότερο που μας έλειπε ήταν άλλη μια by-the-book χολιγουντιανή βιογραφία που να μισο-ξεπλένει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ που εδώ και καμιά 30 χρόνια έχει προσπαθήσει να βομβαρδίσει περίπου το 78% του πλανήτη.

Βέβαια, το θετικό ήταν η παρουσία του Adam McKay στο σενάριο και την σκηνοθεσία, αλλά και των Brad Pitt και Will Ferrell στην παραγωγή. Με λίγα λόγια, αρχίσαμε να μυριζόμαστε ότι εν τέλει θα πρόκειται μάλλον για κωμωδία που θα ασχολείται περισσότερο με το να σατιρίσει τον Cheney και τις πολιτικές των κυβερνήσεων πατέρα και υιού Bush, παρά να φτιάξει ένα κλασικό βιογραφικό δράμα.

O McKay λοιπόν, ο οποίος ευθύνεται μεταξύ άλλων για τα Anchorman, Step Brothers και Big Short (αλλά και συνδημιούργησε το Funny or Die Presents μαζί με τον Ferrell), μίλησε χτες στο Inquirer για το Vice, και συγκεκριμένα για το ποιο θα είναι το ύφος της ταινίας. Χωρίς να κρύβει τις πολιτικές του απόψεις για τον Cheney (είναι οι χειρότερες), ο McKay είπε πως κι ο ίδιος ήταν μπερδεμένος για το αν πρόκειται περί κωμωδίας ή δράματος. Παρόλο που η ταινία θα είναι σαφής στην απεικόνιση του τρόμου που έφερε η κυβέρνηση Bush/Cheney, ο δημιουργός λέει πως το Vice θα γέρνει περισσότερο προς την κωμωδία, με σαφώς σκοτεινό τρόπο βέβαια.

Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως πρόσφατα ο Cheney μας έκανε ξανά να γελάσουμε με τον πιο μαύρο τρόπο όταν δέχτηκε να δώσει αυτόγραφα πάνω σε εργαλεία βασανισμού στο φετινό Who Is America του Sacha Baron Cohen:

Best of internet