Quantcast

Η ταινία του Sacha Baron Cohen για τον Freddie Mercury θα ήταν το ακριβώς αντίθετο από το Bohemian Rhapsody

Δηλαδή η εξωφρενική extravaganza που θέλαμε

THE NERDSTREAM

13 Νοεμβρίου 2018

Δεν ξέρουμε καν αν ταιριάζει ο όρος “απογοήτευση” εδώ, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Δεν είναι ότι το Bohemian Rhapdosy, δηλαδή η βιογραφική ταινία του Freddie Mercury και των Queen που κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα στις αίθουσες, ήταν σώνει και ντε κακή. Βλεπόταν, ο Remi Malek ήταν αξιοπρεπής, η μουσική ήταν (προφανώς) εξαιρετική, η ώρα πέρναγε.

Αλλά, κακά τα ψέματα, η δουλειά μύριζε από αρκετά μακριά ότι θα ήταν ένα υπερβολικά safe biopic όπου όλα κυλάνε όμορφα και ομαλά και προβλέψιμα, χωρίς κανενός είδους ρίσκο ή ένταση. Κι η αλήθεια είναι ότι το Χόλιγουντ μας έχει συνηθίσει και με το παραπάνω σε κινηματογραφικές βιογραφίες που είναι άνευρες και μοιάζουν να αποτελούν απλώς μια μεταφορά του αντίστοιχου wikipedia page στην μεγάλη οθόνη, αλλά ο Freddie Mercury άξιζε κάτι περισσότερο ρε γαμώτο.

Ε, αυτό το κάτι περισσότερο ήταν πρόθυμος να δώσει ο Sacha Baron Cohen στην δική του εκδοχή. Το κακό, βέβαια, είναι ότι η δική του εκδοχή πιστολιάστηκε πανηγυρικά σχεδόν πριν από 10 χρόνια. Για την ακρίβεια, ο κωμικός που φέτος τα διέλυσε όλα με το Who Is America? είχε ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στην ταινία από το 2010 από κοινού με τον Peter Morgan, δημιουργό του The Crown. Δυστυχώς, η ταινία απέτυχε να γίνει πραγματικότητα, αλλά η συζήτηση γύρω από το Bohemian Rhapsody έφερε στην επιφάνεια το πώς θα έμοιαζε εκείνο το πρότζεκτ.

Πιο συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης Stephen Frears, που για ένα διάστημα είχε αναλάβει την ταινία, μίλησε τις προηγούμενες μέρες στο Vulture και αποκάλυψε πως η εκδοχή του Cohen θα ήταν πολύ πιο πιστή στο πνεύμα της μουσικής των Queen και της ζωής του Freddie Mercury. Για παράδειγμα, ο Frears λέει πως “ο Cohen ήθελε να φτιάξει μια πολύ εξωφρενική ταινία, την οποία φαντάζομαι ότι θα ενέκρινε κι ο ίδιος ο Freddie”, διευκρινίζοντας πως εννοεί εξωφρενική όσον αφορά την ομοφυλοφιλία του και τις γυμνές σκηνές – κάτι για το οποίο δέχτηκε κριτική το Bohemian Rhapsody, που ήταν γενικά φάση “για όλη την οικογένεια”.

Επίσης, θα εστίαζε περισσότερο στην ζωή του Mercury και λιγότερο στην ίδια τη μπάντα, κάτι που προφανώς δεν άρεσε ιδιαίτερα στα υπόλοιπα μέλη των Queen, μιας και ήθελαν κάτι αρκετά πιο συμβατικό, ή μάλλον αγιογραφικό. Το πιο υπέροχο, βέβαια, είναι ότι πριν από 2 χρόνια ο Cohen είχε μιλήσει για το γεγονός ότι ένα μέλος της μπάντας ήθελε τον θάνατο του Mercury στη μέση ταινίας, με την υπόλοιπη να αφηγείται την ιστορία των υπόλοιπων μελών καθώς προσπαθούσαν να συνεχίσουν τους Queen, λολ. Απολαύστε:

Best of internet