Quantcast

Διάλειμμα από τη σκηνοθεσία κάνει ο Γούντι Άλεν, πένθος κηρύσσεται στα θερινά σινεμά της χώρας

Για πρώτη φορά μετά το 1981, η επόμενη χρονιά θα περάσει χωρίς ταινία του 82χρονου σκηνοθέτη

THE NERDSTREAM

29 Αυγούστου 2018

Ναι, δεν ξέρουμε αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά εδώ και πολλές δεκαετίες ο Γούντι Άλεν βγάζει ανελλιπώς μια ταινία τον χρόνο. ΟΚ, υπάρχουν και κάποιοι κακεντρεχείς που λένε ότι στην πραγματικότητα βγάζει την ίδια ταινία κάθε χρόνο, αλλά φωτιά να πέσει να μας κάψει αν μας καταλογίσετε σ’ αυτούς. Και τώρα, για πρώτη φορά μετά το 1981, ο 82χρονος σκηνοθέτης θα περάσει έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να φτιάξει ταινία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Page Six, ο Άλεν δεν δουλεύει αυτή τη στιγμή πάνω σε κάποιο πρότζεκτ, ενώ η τελευταία ταινία του, το A Rainy Day in New York ενδέχεται να δυσκολευτεί μάλιστα να βρει κινηματογραφική διανομή, στις ΗΠΑ τουλάχιστον. Ο λόγος γι’ αυτό, βέβαια, είναι η αναζωπύρωση των κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση εκ μέρους της θετής κόρης του, Ντίλαν Φάροου, οι οποίες επανήλθαν στο προσκήνιο έπειτα από διεθνές κλίμα του MeToo μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Και μπορεί ο ίδιος ο Άλεν να θεωρεί ότι το MeToo του χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ (!), αλλά οι φήμες θέλουν την Amazon Studios να είναι διατεθειμένη να σπάσει το συμβόλαιο τριών ταινιών που έχει με τον σκηνοθέτη προκειμένου να απεμπλακεί από τη συνεργασία τους. Παράλληλα, το καστ του A Rainy Day in New York (που περιλαμβάνει τους Τιμοτέ Σαλαμέ, Σελένα Γκόμεζ και Ρεμπέκα Χολ) αποφάσισε να παραχωρήσει την αμοιβή από την ταινία σε οργανώσεις και ιδρύματα για κακοποιημένες γυναίκες, ενώ πλήθος χολιγουντιανών ηθοποιών έχει δηλώσει πως δεν θέλει να συνεργαστεί ξανά μαζί του.

Τα θερινά σινεμά της Αθήνας πάντως που προβάλουν περίπου 13,5 ταινίες Γούντι Άλεν ανά καλοκαίρι, πιθανώς να μπορούν να ξαναδείξουν κάποιες πρόσφατες ταινίες του ως καινούριες, αφού ενδέχεται το κοινό πράγματι να μην θυμάται τι ακριβώς συμβαίνει στην κάθε μία.

Best of internet