Quantcast

Ο δημιουργός του Florida Project ετοιμάζει 2 ταινίες για το 2019, οπότε ίσως και να υπάρχει θεός

O Sean Baker θα γυρίσει δύο ταινίες back-to-back γιατί η ξεκούραση είναι υπερτιμημένη

THE NERDSTREAM

7 Αυγούστου 2018

Λοιπόν, ας είμαστε ειλικρινείς. Ο Sean Baker είναι ο αγαπημένος μας άνθρωπος στο αμερικάνικο σινεμά αυτήν τη στιγμή. Εδώ και 15 χρόνια, είναι ένας από τους πιο ακούραστους σκαπανείς του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου. Έκανε το πρώτο του μεγάλο μπαμ με το Tangerine το 2015, την υπέροχη ιστορία μιας trans sex worker που γυρίστηκε με τρία iPhone, και πέρυσι μας αποτελείωσε με το The Florida Project, το οποίο ήταν, δικαίως αν μας ρωτάτε, η αγαπημένη μας ταινία για το 2017.

Ε, εμείς φταίμε τώρα αν περιμένουμε την επόμενη δουλειά του όπως το ξερό χωράφι περιμένει τη βροχή; Ο 47χρονος σκηνοθέτης, λοιπόν, βρέθηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου διατελεί μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής, και μίλησε στο Screen Daily για τα άμεσα σχέδιά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος του είναι να γυρίσει δύο ταινίες back-to-back μέσα στο 2019, γιατί, όπως ομολογεί, συνηθίζει να κάνει υπερβολικά μεγάλα διαλείμματα ανάμεσα στα γυρίσματα και το μοντάζ. Οπότε είπε να γυρίσει δύο ταινίες μαζί ώστε μετά να μονταριστούν μαζί, κερδίζοντας έτσι χρόνο και χρήμα για τον ίδιο και τους παραγωγούς του.

Η πρώτη από τις δύο ταινίες θα είναι βασισμένη σε μια σειρά από road trips που έκανε ο ίδιος έπειτα από χρηματοδότηση της μη-κερδοσκοπικής κινηματογραφικής εταιρίας Cinereach. Η δεύτερη ταινία, από την άλλη, θα επικεντρώσει σε πιο επίκαιρα κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα και ενδέχεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να γυριστεί εκτός ΗΠΑ – πάνω σε σενάριο γραμμένο μαζί με τον σταθερό συνεργάτη του, Chris Bergoch.

Για κλείσιμο, ο Baker μας έδωσε μια έμμεση υπόσχεση που ειλικρινά ελπίζουμε να τηρήσει. Όπως είπε ο ίδιος, θα ήθελε πολύ να γυρίσει μια action ταινία κάποια στιγμή, εφόσον βέβαια υπάρξει ένα ικανοποιητικό σενάριο για να συνοδεύσει την δράση.

Best of internet