Quantcast

Ο Dr. Dre ετοιμάζει ταινία για την ζωή του Marvin Gaye, η οποία ήταν πιο συναρπαστική κι από ταινία

Για πρώτη φορά στην οθόνη η ιστορία του πρίγκηπα της soul

THE NERDSTREAM

19 Ιουνίου 2018

Ουκ ολίγες είναι οι φορές που επιχειρήθηκε να μεταφερθεί στην οθόνη η ζωή του Μάρβιν Γκέι, του άρχοντα της Motown, του πρίγκηπα της soul. Το είχε προσπαθήσει ο F. Gary Gray, ο Cameron Crowe, ο James Gandolfini, ο Scott Rudin, ο Lenny Kravitz – αλλά κανείς τους δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα από τους κληρονόμους του Γκέι. Ο τελευταίος που τα κατάφερε ήταν ο Jamie Foxx για μια μίνι-σειρά το 2016, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από αυτό το πρότζεκτ εδώ και δύο χρόνια.

Τώρα, όμως, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, ο hip hop θρύλος Dr. Dre εξασφάλισε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του τεράστιου μουσικού. Ο Dre, ο οποίος ήταν (προφανώς) παραγωγός και στην προπέρσινη βιογραφική ταινία των N.W.A με τίτλο Straight Outta Comption, εξασφάλισε επίσης και τα δικαιώματα για τη μουσική του Γκέι από την Sony, οπότε όλα μοιάζουν έτοιμα για ένα biopic με τα όλα του.

Το εντυπωσιακότερο βέβαια είναι το πώς δεν είχε καταφέρει να γίνει μέχρι τώρα ταινία ο Μάρβιν Γκέι. Πέρα απ’ το ότι έχει δημιουργήσει αμέτρητα αξέχαστα τραγούδια και δύο δίσκους-αριστουργήματα (το What’s Going On και το Let’s Get It On φυσικά), η ζωή του ήταν συναρπαστική σε όλα της, γεμάτη επιτυχίες αλλά και τραυματικές εμπειρίες. Μεγαλώνοντας σε μια σκληρά θρησκευτική οικογένεια στην Ουάσινγκτον και βιώνοντας από μικρή ηλικία την ψυχική και σωματική βία του ιερέα πατέρα του, ο Γκέι πάλεψε όλη του την ζωή με την κατάθλιψη, την παράνοια, τον εθισμό στα ντραγκς και τις απόπειρες αυτοκτονίας – καταλήγοντας τελικά να δολοφονηθεί από τον ίδιο τον πατέρα του μέσα στο σπίτι τους καθώς προσπαθούσε να σταματήσει έναν τσακωμό μεταξύ των γονιών του μια μέρα πριν τα 45α του γενέθλια.

Είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν για την ταινία, και πάμε μία να μερακλώσουμε με ένα απ’ τα αθάνατα αριστουργήματά του Μάρβιν:

Best of internet