Quantcast

Το «Incredibles 2» ήδη σπάει απανωτά ρεκόρ στην πρώτη του βδομάδα

Αφήνοντας πίσω του όλες τις μέχρι τώρα ταινίες κινουμένων σχεδίων

THE NERDSTREAM

18 Ιουνίου 2018

Καθόλου περίεργα πράγματα αγαπητοί αναγνώστες, καθόλου περίεργα. Ο superhero κινηματογράφος είναι περισσότερο στα πάνω του από ποτέ άλλοτε, το sequel των Incredibles ήταν υπερβολικά hyped εδώ και 10τόσα χρόνια, η ταινία προσελκύει εξίσου το ανήλικο και το ενήλικο κοινό. Ε, δεν ήθελε και πολύ ώστε να καταφέρει το Incredibles 2 του Brad Bird να αρχίσει να σπάει ρεκόρ στο box office.

Ήδη από το πρώτο της σαββατοκύριακο στις αίθουσες, η ταινία μάζεψε 180 εκ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε και 51,5 εκ. από τις υπόλοιπες κινηματογραφικές αγορές του πλανήτη, τότε το συνολικό ποσό φτάνει τα 231,5 εκ. δολάρια. Και κάπως έτσι, η νέα ταινία των Disney και Pixar σπάει τα προηγούμενα ρεκόρ που επίσης κατείχαν οι ταινίες των Disney και Pixar.

Για την ακρίβεια, το Incredibles 2 έσπασε το ρεκόρ του καλύτερου ανοίγματος ταινίας κινουμένων σχεδίων, το οποίο μέχρι τώρα κατείχε το Finding Dory (δηλαδή το sequel του Finding Nemo), το οποίο είχε σημειώσει 135 εκ. δολάρια. Παράλληλα, η ταινία κατέχει πλέον και το ρεκόρ καλύτερου ανοίγματος PG-13 τίτλου, μιας και ξεπέρασε το περσινό live-action remake του Beauty and the Beast που είχε μαζέψει 174,6 εκ. δολάρια. Όσον αφορά το μπίγκερ πίκτσουρ, το Incredibles 2 βρίσκεται πλέον στην 8η θέση για το καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών στο box office, με την σημείωση ότι ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει καν στη Μεγάλη Βρετανία όπου πήρε αναβολή έναν ολόκληρο μήνα λόγω Μουντιάλ.

Best of internet