Quantcast

Έρχεται και τρίτη ταινία Σέρλοκ Χολμς γιατί ο γνωστός ντετέκτιβ δεν είχε κλωτσήσει αρκετούς κώλους

Ενώ έχουν περάσει ήδη 7 χρόνια από το Sherlock Holmes: A Game of Shadows

THE NERDSTREAM

8 Μαΐου 2018

Λοιπόν, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η ιδέα για μια μεταφορά του υπερ-θετικιστή βικτωριανού κλασικού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ από το κλασικό βικτωριανό στυλ της Αγγλίας του 1890 σε μια γρήγορη και στυλιζαρισμένη αισθητική neo-noir δράσης και μυστηρίου ήταν μια καλή ιδέα, άσχετα αν η εκτέλεση έμπαζε λίγο – τουλάχιστον στην δεύτερη ταινία. Προφανώς, ο καταλληλότερος άνθρωπος για κάτι τέτοιο ήταν ο μάστερ της υπερ-στυλιζαρισμένης βρετανικής δράσης, Γκάι Ρίτσι, ο οποίος όπως μάθαμε την περασμένη βδομάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στο στυλ που τον καθιέρωσε.

Στο μεταξύ όμως, χτες ανακοινώθηκε από την Warner ότι ετοιμάζει και τρίτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ως Σέρλοκ, έχοντας στο πλάνο της να την κυκλοφορήσει ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020. Η αλήθεια είναι πως μάλλον άργησαν αρκετά να ετοιμάσουν σήκουελ, μιας και η δεύτερη ταινία του 2011 ήταν μια χαρά εισπρακτική επιτυχία, μαζεύοντας συνολικά περίπου 550 εκ. δολάρια.

Ακόμα βέβαια δεν υπάρχει σαφής επιβεβαίωση ούτε για τον Ντάουνι ούτε για τον Τζουντ Λο (τον Δρ. Γουότσον δηλαδή), ενώ δεν γνωρίζουμε τίποτα ούτε για τον σκηνοθέτη της ταινίας. Πάντως, δεδομένου ότι ο Ρίτσι αυτήν τη στιγμή ετοιμάζει την live-action εκδοχή του Αλαντίν της Disney και έπειτα σκοπεύει να ασχοληθεί με ένα πιο προσωπικό του πρότζεκτ, μάλλον θα είναι δύσκολο να γίνει ο σκηνοθέτης του τρίτου Σέρλοκ Χολμς.

Best of internet