Quantcast

Αν ο Τζέιμς Κάμερον είχε προλάβει πρώτος να γυρίσει το Jurassic Park θα είχαμε ένα «Aliens με δεινόσαυρους»

Αλλά ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ήταν πιο γρήγορος

THE NERDSTREAM

4 Απριλίου 2018

Να πώς έχουν τα πράγματα, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Βρισκόμαστε στο 1990 κι ο συγγραφέας/σεναριογράφος/σκηνοθέτης/παραγωγός Michael Crichton (δηλαδή ο δημιουργός των Westworld, ER και Andromeda Strain μεταξύ άλλων) ετοιμάζεται να μοσχοπουλήσει τα δικαιώματα για το νέο του μυθιστόρημα με τον τίτλο Jurassic Park. Οι μνηστήρες είναι πολλοί. Ο Tim Burton, o Richard Donner, o Joe Dante, o James Cameron και φυσικά ο Steven Spielberg. Τελικά, βέβαια, η Universal τα καπάρωσε για λογαριασμό του Σπίλμπεργκ και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Ο θρύλος λέει ότι ο Κάμερον είχε φτάσει πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει τα δικαιώματα, αλλά τελικά ο Σπίλμπεργκ τον πρόλαβε στην εκπνοή του χρόνου. Τώρα που ο δεύτερος έχει νέα ταινία στους σινεμάδες (το Ready Player One δηλαδή) και το νέο Jurassic World αναμένεται να έρθει σε μερικές βδομάδες, θυμόμαστε την ιστορία σύμφωνα με την οποία ο Κάμερον θα έφτιαχνε μια διαφορετική, πολύ διαφορετική εκδοχή του Jurassic Park.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κάμερον είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ότι, ενώ ο Σπίλμπεργκ εν τέλει έφτιαξε μια ταινία με δεινόσαυρους για παιδιά, ο ίδιος είχε ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο κατά νου, αφού ήθελε περισσότερο να φτιάξει μια εκδοχή του Aliens αλλά με τυραννόσαυρους, πτεροδάκτυλους και τρικεράτοπες. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Huffington Post (όπου αποκάλυψε ότι είχε βάλει στο μάτι το Jurassic Park), η δική του εκδοχή θα ήταν “πιο μοχθηρή, πολύ πιο μοχθηρή”.

Εντάξει, παρόλο που λατρεύουμε την ταινία του Σπίλμπεργκ, μια τέτοια κατεύθυνση θα ήταν σίγουρα πολύ προτιμότερη από το χλιαρό reboot που είχαμε τελικά το 2015 με το Jurassic World.

Best of internet