Quantcast

Το Black Panther πήρε όλο το χαρτί κι είναι πλέον η μεγαλύτερη superhero εμπορική επιτυχία ever στις ΗΠΑ

Ξεπέρασε μέχρι και το Avengers που κατείχε τον τίτλο μέχρι πρόσφατα

THE NERDSTREAM

26 Μαρτίου 2018

Είναι επίσημο. Το Black Panther, η πιο πρόσφατη προσθήκη στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, έσπασε όλα τα υπερ-ηρωικά ρεκόρ στο box office των ΗΠΑ. Η ταινία του Ryan Coogler, η οποία μας άρεσε πολύ παρεμπιπτόντως, βγήκε στις αίθουσες στις 16 Φεβρουαρίου κι έκτοτε έχει μαζέψει 630 εκ. δολάρια στις ΗΠΑ και 1,2 δις δολάρια παγκοσμίως.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι στην αγορά της Βορείου Αμερικής (τη μεγαλύτερη δηλαδή) το Black Panther ξεπέρασε πλέον μέχρι και το πρώτο Avengers, το οποίο κατείχε το υπερ-ηρωικό ρεκόρ εισιτηρίων στις ΗΠΑ. Δεύτερον, όσον αφορά την παγκόσμια αγορά, το Black Panther είναι πια η 12η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών (στο παγκόσμιο box office τα δύο Avengers είναι κάπως ψηλότερα, δεδομένου ότι έκαναν τρελά εισιτήρια στην Κίνα, δηλαδή τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά).

Ενδεικτικό της απήχησης της ταινίας είναι και το γεγονός ότι στην 6η βδομάδα του στις αμερικάνικες αίθουσες κατάφερε να εισπράξει πάνω από 17 εκ. δολάρια. Παράλληλα, το Black Panther κατάφερε να μείνει στην κορυφή του box office για 5 συνεχόμενες βδομάδες – κάτι που είχε να συμβεί από το Avatar το 2009. Και προφανώς η εισπρακτική κούρσα δεν έχει τελειώσει, αφού η ταινία έφτασε το 1 δις δολάρια μέσα σε μόλις 26 μέρες.

Και εις ανώτερα θα ευχηθούμε εμείς, αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό το ρεκόρ να ξανασπάσει γρήγορα από τον οδοστρωτήρα που λέγεται Avengers: Infinity War και σκάει στις 26 Απριλίου.

Best of internet